Avocatul Cosmin Moraru, acuzat că şi-a ucis soacra, a fost trimis în jdecată. Soţia sa va fi judecată pentru complicitate la omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia sa Krisztina Erika Pazurik au fost trimişi în judecată. Avocatul este acuzat că a ucis-o pe soacra sa, mama Krisztinei, faptă pe care a şi recunoscut-o, în timp ce Krisztina este trimisă în judecată pentru complicitate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpaţilor Cosmin Moraru şi Krisztina Pazurik pentru săvârşirea infracţiunii de omor, respectiv a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de omor calificat.

“În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 3 decembrie 2012, în timp ce se afla în locuinţa sa, inculpatul Cosmin Moraru a suprimat, prin violenţă, viaţa victimei Paraschiva Wilhan, soacra sa, fiind ajutat de soţia sa, coinculpata  Erika Krisztina Pazurik”, se arată în comunicatul Parchetului.

După săvârşirea faptei, avocatul a transportat şi abandonat cadavrul victimei în apropierea satului Nădar, din judeţul Bihor. 

A doua zi, inculpaţii au părăsit ţara, pentru a se sustrage de la urmărire penală, ajungând în Elveţia, de unde au fost extrădaţi în România, la cererea autorităţilor judiciare române.

Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Oradea. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

La începutul lunii decemmbrie o crimă oribilă a îngrozit Oradea. Avocatul Cosmin Moraru şi soţia acestuia Krisztina Pazuric erau principalii suspecţi. Victima era chiar mama Krisztinei, care dispăruse de câteva zile.

Cei doi soţi au plecat de la domiciliu, iar sângele descoperit de către anchetatori în locuinţă, precum şi fuga lor, i-au făcut pe oamenii legii să-i considere principalii suspecţie ai crimei.  

Au fost localizaţi şi arestaţi în Elveţia, iar la mijlocul lunii mai au fost extrădaţi în ţară.După trei săptămâni, avocatul le-a mărturist anchetatorilor cum a avut loc crima.

Astfel, a declarat în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea că a avut o ceartă cu soacra sa, după care a lovit-o cu un obiect dur în zona capului. Victima a căzut la pământ şi nu s-a mai ridicat. Crima a avut loc în bucătăria locuinţei.

 Potrivit declaraţiei avocatului, soţia acestuia nu se afla în altă încăpere şi nu a luat parte la crimă. Cosmin Moraru a susţinut că este singurul făptaş al crimei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite