Afaceri conduse din spatele unui birou de lux, de 36.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biroul lui Beniamin Rus valorează 36.000 de euro
Biroul lui Beniamin Rus valorează 36.000 de euro

„Adevărul de Seară” vă dezvăluie o altă faţă a milionarului, ocupantul locului 138 din Topul „Forbes România 500 Miliardari”.

Omul de afaceri Beniamin Rus îşi conduce grupul de firme din spatele unui birou care a costat peste 36.000 de euro. Cele două încăperi care-i folosesc ca birou, în sediul firmei Selina, au fost amenajate cu peste 100.000 de lei. Din încăpere nu lipsesc masa de şedinte şi un corp de mobilier unde Beni Rus şi-a pus o statuie a lui Buda, cumpărată în urma unei călătorii în China, un album cu judeţul Bihor, un glob de cristal şi cărţile din colecţia „Adevărul”. Pe masa de lucru are o ramă foto digitală cu pozele celor dragi şi o statuie din ghips care reprezintă capul zeiţei Artemis.

image

„Statuia este facută de mine, când aveam 23 de ani, pe când doream sa mă fac sculptor”, povesteşte omul de afaceri. Are un tablou cu un evreu care îşi numără mărunţişul. „Mi se pare reprezentativ pentru un om de afaceri. Optzeci la sută dintre afacerişti sunt zgârciţi, iar restul nu recunosc lucrul asta”, glumeşte Beni Rus.

Un birou cu greutate

Acvariul din biroul lui Beniamin Rus

Pentru a se relaxa, milionarul şi-a pus în birou, vizavi de masa de lucru, un imens acvariu cu peşti, încastrat în perete. „A fost exclusiv ideea mea”, spune Beni Rus. Mobilierul este din lemn de rădăcină de trandafir, produs în Italia şi Franţa. „Am vrut să am un birou care să dea greutate firmei”, recunoaşte milionarul, precizând că se simţea bine şi în vechiul său birou, mai mic. Însă pe vremea aceea avea şi probleme mai puţine.



Într-o încăpere alăturată biroului, mobilată cu o canapea şi fotolii din piele, negre, Beni Rus a pus o altă statuie realizată de el, a lui Horia.

Dacia, cea mai scumpă maşină

Melancolic, Beniamin Rus spune că nici în Mercedes sau în Hummer nu se simte la fel de bine ca în vechea lui Dacie, pe care a luat-o cu mari eforturi. „Dacia a fost cea mai scumpă maşină pe care am luat-o, pentru că am obţinut-o greu”, recunoaşte Rus. A cumpărat-o în 1984 şi a aşteptat după ea un an. A avut-o şi în momentul în care firma lui a ajuns să numere o sută de angajaţi.

Beniamin Rus a sculptat în lut bustul lui Horia
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite