Actorii trupei „Iosif Vulcan” se pregătesc pentru cea de a șasea premieră a stagiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

„Copilul Acesta" este cea de a șasea premieră pe care  care actorii orădeni o vor dărui publicului în această stagiune. Piesa este inspirată din interviuri reale și înfățișează zece scenete în care este redată complexitatea relațiilor dintre părinți și copii și impactul pe care lipsa de comunicare reală o are în viețile lor.

Cele zece scenete sunt de sine stătătoare și sunt marcate de discuții chinuite, uneori violente, alteori fără final, care subliniază figura umană în complexitatea ei. „Copilul Acesta" este o dramă semnată de Joël Pommera. Despre creația sa, autorul spune că este o poveste de dragoste și abandon, în care a evitat grila moralității. „Ceea ce este tragic în această piesă este sublimarea suferinţei. Personajele nu ne cer să le deplângem soarta. Am încercat să evit grilele moralităţii care pot fi invocate în aceste poveşti de maternitate, de dragoste şi de abandon. Sunt figuri care mă interesează, sunt spectaculare. Ele demonstrează că este posibil că vorbeşti cu demnitate despre fiinţa umană", explica Pommera.


Vlad Massaci semnează regia


La Oradea, spectacolul este montat de regizorul Vlad Massaci. Pentru aceia care nu-l cunosc,  trebuie specificat că Massaci a absolvit în 1998 Academia de Teatru şi Film, Bucureşti (specializarea regie de teatru), clasa Cătălinei Buzoianu. A montat spectacole atât independent, cât şi ca regizor permanent la teatrele din Piatra-Neamţ, Leipzig (Germania) şi la Teatrul de Comedie. Pentru Copilul Acesta, regizorul a distribuit actori tineri ca Mihaela Gherdan, Anca Sigmirean. Sorin Ionescu, sau Ioana Dragoș Gajdo, dar și actori experimentați ca Daniel Vulcu, Petre Ghimbășan, Suzana Macovei, sau Corina Cernea.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite