A reapărut volumul dispărut din dosarul lui Victoraş Micula. Unde l-au găsit grefierii după un an de căutări

0
0
FOTO: generic, arhiva adevarul.ro
FOTO: generic, arhiva adevarul.ro

Volumul cu declaraţiile de martor din dosarul în care Victor Micula este judecat pentru că ar fi accesat ilegal baza de date a MAI, dar şi că, echipat ca un poliţist, a participat ilegal la o percheziţie, a fost găsit după un an de căutări.

Volumul dispărut este al treilea dintr-un număr de şase, şi conţinea declaraţiile martorilor audiaţi în ancheta penală pornită pe numele milionarului orădean, în aceeaşi cauză fiind inculpaţi şi patru subofiţeri de poliţie inculpaţi pentru protejarea tânărului: Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca şi Claudiu Rengle

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bihor, judecătorul Cristian Monenciu, volumul cu acte a fost găsit pe un raft din Arhiva penală a instanţei, unde grefierii l-au căutat în mod constant. 

"În urma acţiunilor de căutare a volumului lll din dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ataşat dosarului de instanţă, acţiuni intreprinse de grefierii arhivari ai Tribunalului Bihor, acest dosar a fost găsit, acesta regăsindu-se în toată perioada derulării căutărilor în arhiva Tribunalului Bihor", a precizat judecătorul, explicând că spaţiul în care a fost găsit volumul nu are camere de supraveghere. 

Dosarul cu documente a fost găsit în cursul zilei de joi, 9 iunie, iar reprezentanţii instanţei au înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a mai spus magistratul. 

Volumul cu declaraţiile martorilor din dosarul lui Victor Micula a dispărut în iunie 2021, însă acest lucru a fost adus la cunoştinţa părţilor abia două luni mai târziu. 

Pentru găsirea documentelor, Tribunalul a declanşat o anchetă administrativă, dispunând grefierului de şedinţă şi celor din arhiva secţiei penale să le caute în toate arhivele instanţei, adică atât în cea penală, cât şi în cea civilă, care funcţionează într-un spaţiu comun.

Totodată, instanţa a sesizat Parchetul cu privire la dispariţia unui volum din dosarul penal al milionarului orădean Victor Micula solicitând "identificarea persoanelor vinovate şi tragerea la răspundere a acestora".. 

De asemenea, după constatarea incidentului procedural, pentru ca procesul pornit pe numele lui Victor Micula şi al celor patru poliţişti să nu stagneze, instanţa s-a adresat Parchetului, solicitând o copie a acestuia, pentru a fi folosită până la găsirea originalului.

Vă recomandăm şi: 

Tribunalul Bihor a sesizat Parchetul în cazul volumului dispărut din dosarul afaceristului Victor Micula 

Victoraş Micula a fost trimis în judecată. Milionarul chefuia în timp ce procurorii îl aşteptau la audieri - VIDEO

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite