Zilnic, câte zece copii ucraineni bolnavi vin la Spitalul „Sfânta Maria“ din Iaşi. Trei sunt internaţi cu COVID-19, un bebeluş de o lună are leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca / Adevărul
FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Tot mai mulţi copii ucraineni cu probleme de sănătate se prezintă în spitalele din România. La Iaşi, numărul acestora a ajuns la 10 pe zi.

Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi a primit copii ucraineni încă din primele zile ale refugiului din cauza războiului din Ucraina, iar acum numărul minorilor bolnavi care se prezintă la Urgenţe a ajuns la circa 10 pe zi. 

„Am constatat în ultima perioadă o adresabilitate crescută către spitalul nostru în ceea ce-i priveşte pe copiii din Ucraina. Avem, în acest moment, şi trei cazuri internate, pacienţii fiind confirmaţi cu Coronavirus. Doi dintre copii sunt în sectorul ATI, unul, în zona roşie. Un pacient în vârstă de o lună are şi diagnosticul de leucemie”, a declarat Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 

Un medic rezident, vorbitor de limbă slavă, sprijină personalul medical şi asigură un dialog eficient cu pacienţii ucraineni. 

De asemenea, pe fiecare gardă a Unităţii de Primiri Urgenţe este un cadru medical, care poate asigura dialogul cu pacienţii ucraineni.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lista marilor erori făcute de Putin, în viziunea unui analist român. „A pierdut de două săptămâni războiul”

Plafonarea preţurilor la energie se aplică şi bogaţilor, dar săracii care nu se încadrează în consum vor plăti preţ întreg

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite