VIDEO Disperarea părinţilor unei fete paralizate după un accident provocat de un comisar de mediu. Cum a fost dusă copila în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Tănăsă, cărată pe braţe de către jandarmi. Foto - Ziarul de Iaşi
Ana Maria Tănăsă, cărată pe braţe de către jandarmi. Foto - Ziarul de Iaşi

O fată de 15 ani a rămas paralizată în urma unui accident rutier produs de un comisar al Gărzii de Mediu. La patru ani de la accident, părinţii fetei au dus-o pe Ana în scaun cu rotile în instanţă, însă nici de această dată nu li s-a făcut dreptate, judecătorii stabilind un nou termen în proces.

La patru ani de când a fost victima unui accident rutier, Ana Maria Tănasă a fost dusă în instanţă în scaun cu rotile. Gestul disperat al părinţilor vine pe fondul amânării luării unei decizii în acest caz. 

Jandarmii ieşeni au cărat-o pe Ana Maria Tănasă pe braţe, până la primul etaj al Judecătoriei Iaşi. Însă nici aceasta nu a fost dovada clară că fata a avut de suferit în urma acestui accident rutier. Deşi incidentul produs de comisarul Gărzii de Mediu Eugen Sandu, fost director al Agenţiei de Mediu, a avut loc cu patru ani în urmă, pe 2 decembrie 2015, nici până acum nu s-a luat o hotărâre. 

Momentul în care fata este cărată de către judecătorii ieşeni poate fi urmărit într-un video publicat de Ziarul de Iaşi:

Marţi, 10 decembrie, la ceea ce ar fi trebuit să fie ultimul termen al dosarului de la Judecătoria Iaşi, s-a decis prelungirea anchetei şi programarea unui nou termen în acest proces. Decizia a fost luată pe fondul „lipsei de dovezi”, aşa cum au admis judecătorii. Astfel, magistraţii au decis admiterea în dosar de noi probe, la solicitarea şoferului care a accidentat-o pe fată. Astfel, a fost stabilit un nou termen în proces pentru 14 ianuarie.

Părinţii fetei se tem că dosarul va fi închis fără a se lua o decizie

Potrivit sursei citate, familia victimei, oameni simpli, fără influenţă, aşteaptă finalizarea dosarului pentru a putea să primească daunele cuvenite de la firma de asigurări, de care au nevoie pentru tratament de specialitate şi operaţii în străinătate ale copilei lor. 

„La anul, dosarul se va prescrie, şi aici vor ei să se ajungă. Să scape! De asemenea, şoferul vinovat a depus la dosar o expertiză, făcută de către el, în care scrie că avea o viteză de 40 km/h atunci când a lovit fata pe trecere. În condiţiile în care ea a fost târâtă pe capota maşinii 30 de metri“, a declarat pentru Ziarul de Iaşi tată fetei. 

Accidentul rutier s-a produs în decembrie 2015, iar acţiunea penală s-a pus în mişcare abia pe 30 august 2018, deoarece rezultatele expertizelor se contraziceau. 

Ana Maria Tănasă a ajuns în decembrie 2015 în comă la spital, asta după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de comisarul Gărzii de Mediu Eugen Sandu, fost director al Agenţiei de Mediu. Fata a ieşit din comă după o lună, dar pentru că nu a beneficiat de proceduri de recuperare de ultimă generaţie Ana a rămas în aceeaşi stare.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite