Val de pneumonii la copii după începerea școlii. Aproape 50 de cazuri în câteva zile, la Iași

0
Publicat:

Aproape 50 de copii s-au prezentat în doar 48 de ore la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, cu pneumonii și laringite, cei mai mulți dintre aceștia fiind de vârstă școlară.

FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

49 de copii cu laringite și pneumonii s-au prezentat la unitatea spitalicească din Iași, în doar 48 de ore, iar numărul acestora este într-o continuă creștere, spun medicii, care consideră că totul are legătură cu începerea școlii.

În schimb, numărul celor infectați cu Sars-CoV-2 este în scădere, în ultimele săptămâni. 

„Avem o cazuistică în creștere pe tot ce înseamnă pneumonii și laringite care au nevoie de internare pe secție. Numărul de cazuri a fost dublu în acest weekend, față de cel care a trecut. În schimb, cazurile de COVID sunt în scădere. Am avut un singur copil cu insuficiență respiratorie pe Anestezie și Terapie Intensivă care a avut nevoie de oxigen, dar avea patologii asociate”, a declarat medicul Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. 

Întoarcerea la aglomerația din școli, dar și vremea din ultimele zile a contribuit la creșterea cazurile cu pneumonii și laringite. 

„Medicii din spital le recomandă părinților ca odată cu primele semne de tuse sau febră să meargă la medicul de familie, să îl retragă din colectivitate pe cel mic pentru a primi tratament de specialitate. De asemenea, dacă tratamentul de la medicul de familie nu ameliorează simptomele, să se adreseze spitalului nostru”, a mai transmis Alina Belu.

Același lucru se întâmplă și la spitalele pentru copii din restul țării. De exemplu, la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală, miercuri erau internați 20 de copii cu astfel de manifestări. 80% dintre aceștia au insuficiență respiratorie acută, iar spitalul lucrează la capacitate maximă.

În jur de 20 de copii sunt internați și la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, la Unitatea de Primiri Urgențe venind zilnic peste 200 de copii cu viroze respiratorii.

Un copil diagnosticat cu pneumonie acută are nevoie de o perioadă de internare de circa 5-7 zile

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite