Uşa închisă pentru colindători şi urători la Consiliul Judeţean Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi şefii din CJ îi vor întâmpina anul acesta pe colindători
Toţi şefii din CJ îi vor întâmpina anul acesta pe colindători

Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat astăzi că nu va mai primi colindătorii şi urătorii tradiţionali de Sărbătorile de iarnă, după ce aleşii nu au fost de acord să aloce bani din bugetul instituţiei pentru plata acestora.

Iaşi: Chef şi donaţii de sărbători pe bani publici

Preşedintele CJ a propus plenului alocarea în buget a sumei de 50.000 de lei pentru Sărbătorile de iarnă, 26.000 de lei pentru cadourile copiilor salariaţilor din Consiliul Judeţean şi pentru colindătorii şi urătorii care trec pragul instituţiei, 2.000 de lei pentru a edita o serie de felicitări car vor fi împărţite personalităţilor din Iaşi, 200 de lei pe plicuri, 500 de lei pe sacoşe şi 7.000 de lei pe agende şi pixuri personalizate.

Bradul care va fi împodobit în faţa biroului preşedintelui CJ ar costa 2.200 de lei, din care se vor cumpăra globuri, instalaţii pom şi ghirlande, dar şi 5.500 de lei pentru cadourile colindătorilor şi urătorilor.

Consilierii au refuzat azi să finanţeze evenimentele de Sărbătorile de iarnă cu suma de 50.000 de lei, ci doar cu 11.700 de lei, adică 2.500 de lei pentru coktailul oferit pe 22 decembrie, cu ocazia comemorării Victoriei Revoluţiei Române, precum şi 9.000 de lei pentru cadourile copiilor angajaţilor CJ şi 200 de lei pentru coroana pentru 22 decembrie. 

„Nu vom primi colindătorii din decizia consilierilor. Vom anunţa pe toate căile, astfel încât să nu ne mai colinde copiii de la şcoli care veneau în număr foarte mare“, a anunţat Constantin Simirad.

Aleşii judeţeni au propus ca urătorii şi colindătorii la CJ să fie plătiţi din indemnizaţia preşedintelui CJ, nu din bani publici.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite