Urgia albă se întoarce la Iaşi! Cod galben de ninsoare până luni dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de precipitaţii şi vânt valabilă până luni, la ora 10.00. Reprezentanţii autorităţilor îi avertizează pe şoferi să evite deplasările.

Având în vedere atenţionarea ISU Iaşi cod galben – precipitaţii sub formă de ninsoare, intensificare vânt 50-60 km/h, viscol în intervalul 15.12.2012 ora 18.00 – 17.12.2012 ora 10.00, repezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au informat toţi primarii din Judeţul Iaşi, telefonic, prin fax şi email, despre prevenirea unor situaţii grave şi luarea mai multor măsuri cu caracter urgent.

În paralel, încă de dimineaţă, Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, împreună cu Daniel Minciună, Directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, participă la deszăpezirea drumurilor judeţene.

„Am informat toţi primarii din judeţ pentru a lua măsurile care se impun în astfel de situaţii. Sunt măsuri care trebuie luate de urgenţă. Personal am fost pe traseul Voineşti – Mogoşeşti - Iaşi, iar în prezent sunt pe drumul Podu Iloaiei – Româneşti, o zonă care mereu are probleme atunci când ninge. În circa o oră acest drum va fi deszăpezit complet. Vom rămâne în teritoriu pentru a ajuta locuitorii din judeţ”, a declarat şeful CJ.

Măsurile transmise către primari sunt activarea comandamentului local pentru situaţii de urgenţă şi instituirea serviciului de permanenţă la primării, anunţarea prin toate mijloacelor posibile a tuturor locuitorilor unităţii administrativ – teritoriale în legătură cu aceste fenomene meteorologice, aprovizionarea cu alimente neperisabile şi apă potabilă a tuturor unităţilor comerciale şi instituţiilor publice, verificarea mijloacelor de deszăpezire şi la nevoie punerea lor în funcţiune pentru deblocarea drumurilor şi căilor de acces.

De asemenea, se va avea în vedere asigurarea condiţiilor pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă, monitorizarea şi facilitarea transportului persoanelor cunoscute ca fiind suferinde de boli cronice, în special persoanele dializate către Municipiul Iaşi sau către spitalele arondate sau cât mai aproape de un drum european, naţional sau judeţean. Totodată vor fi avute în vedere femeile însărcinate, persoanele izolate sau greu transportabile. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite