UPDATE Viscolul puternic închide şcolile pe 9 şi 10 ianuarie. Oraşul Paşcani este blocat. Unde puteţi suna dacă rămâneţi înzăpeziţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul puternic din această dimineaţă a dus la îngreunarea circulaţiei pe unele artere rutiere şi închiderea unor tronsoane, iar autorităţile locale îi îndeamnă pe ieşeni să încerce, pe cât posibil, să nu circule cu autoturismele. Deocamdată nu s-a luat o decizie în privinţa suspendării cursurilor şcolare şi universitare.

UPDATE: Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis, în urmă cu puţin timp, să suspende cursurile în primele două zile ale săptămânii vitoare, respectiv în datele de 9 şi 10 ianaurie 2017. 

Totodată, situaţia drumurilor care leagă municipiul Paşcani de restul judeţului s-a agravat în ultimele ore, poliţiştii blocând ieşirile spre Iaşi, Moţca, Valea Seacă şi Mirceşti. Potrivit publicaţiei locale newspaşcani.ro, din cauza ninsorii şi a viscolului, intervenţia autorităţilor nu se resimte în teren. 

Ştire iniţială: Din cauza viscolului puternic din această dimineaţă au fost închise două tronsoane ale drumului naţional 28A, cuprinse între localităţile Târgu Frumos - Paşcani şi Paşcani - Moţca. Totodată, pe DN 28 Târgu Frumos - Săbăoani se circulă foarte greu, cu ajutorul echipajelor de poliţie şi a utilajelor de deszăpezire, pe şosea nefiind vizibilitate. 

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia pe DN 28 Târgu Frumos – Săbăoani se desfăşoară foarte dificil în special pe tronsonul kilometric 8 - 26, între Târgu Frumos şi Pod Şcheia (în judeţul Iaşi), din cauza viscolului. Traficul se desfăşoară controlat, conducătorii auto fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi utilaje de deszăpezire.

Informaţii cu privire la starea drumurilor naţionale pot fi obţinute, la Iaşi, la numărul de telefon 0232.214.430.

Cele referitoare la starea drumurilor judeţene, la 0232.255.961, la comandamentul DADJ.

Informaţii despre circulaţia trenurilor sunt oferite la numărul de telefon 021.9521.

Aeroportul poate fi contactat la numărul de telefon 0232.271.580.

Eventualele probleme legate de starea străzilor din municipiu pot fi anunţate la numărul de telefon 0232.236.000.

Amânarea cursurilor, anunţată în câteva ore

În judeţul Iaşi încă nu a fost luată o decizie referitoare la suspendarea cursurilor şcolare sau universitare, deoarece până astăzi dimineaţănu au fost înregistrate cazuri grave din cauza ninsorii şi a viscolului. Mai mult, reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” au transmis un comunicat de presă potrivit căruia cursurile încep luni, 9 ianuarie. Totuşi, conform prefectului judeţului Iaşi, o decizie în acest sens va fi luată abia în cursul zilei de astăzi.  

„Se circulă cu dificultate în tot judeţul din cauza vizibilităţii reduse provocate de viscol. Pentru siguranţa dumneavoastră, astăzi, evitaţi, pe cât posibil, să plecaţi la drum! Legat de suspendarea cursurilor, vom anunţa o decizie în câteva ore. Este o procedură complicată, trebuie realizat un material din partea consiliilor de administraţie”, a transmis Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite