UPDATE Şedinţă de Consiliu Judeţean în deplasare! Vezi pe ce s-au contrat aleşii la marginea judeţului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii judeţeni iau parte la şedinţa ordinară din această lună, care este organizată în comuna Hălăuceşti. Consilieri judeţeni au fost aşteptaţi cu străzile udate. La şedinţă participă 32 de aleşi. 

Ora 12.50 În jurul orei 12.30 şedinţa de CJ de la Hălăuceşti s-a încheiat. Directorii, aleşi judeţeni şi primarii veniţi în comună pentru o întâlnire a asociaţiei care gestionează fondurile petnru apă şi canalizare  au fost invitaţi la masă. Zeci de persoane au traversat drumul principal din comună în drum spre sala în care se vor servi mai multe feluri de mâncare.

image

Ora 11.40 Maternitatea "Elena Doamna" nu mai poate fi retrocedată. În iunie 2012, conducerea spitalului a intabulat clădirile şi terenul de 9.800 de metri pătraţi.  "Procesul trenează din 2003. Atât timp cât nu există o decizie definitivă şi irevocabilă putem intabula terenul. În aceste condiţii nu mai poate fi retrocedată, cei care au revendicat pot cere despăguri, dar trebuie să deschidă un alt proces", a spus Emil Anton, directorul Maternităţii "Elena Doamna". 

FOTO Dezastrul de pe drumul Iaşi-Botoşani, în imagini. Vezi cum arată tronsonul pe care trebuia să se circule ca pe europeană!

Ora 11.20 Discuţii aproinse între consilieri pe marginea Consiliului de Administraţie la Aeroportul Iaşi. Consilierii judeţeni PSD au cerut 7 membri în loc de  5 cum era în proiectul iniţial. Vezi AICI ce prevede proiectul. Liderul PSD, Cristian Stanciu, a cerut să fie 7 membri în CA, deoarece 5 ar fi prea puţini. "Cred că am putea convoca mai repede un CA din 5 membri, decât unul din 7. Dacă doriţi unul din 7 membri trebuie să-i punem pe toţi la treabă. Nu trebuie să fie un CA politizat", a spus Adomniţei.

Ora 10.00 "Am discutat problemele comunelor din zonă. Punctul comun a fost asfaltarea drumurilor comunale şi săteşti. Primarul din Hălăuceşti a reuşit să asfalteze zeci de kilmetri cu 100.000 de euro pe kilometru. Doamna Udrea calculase 500.000 de euro pe kilometru, nu ştiu ce se făcea cu atâţia bani. Am decis să organizăm şedinţa la Hălăuceşti, prima în afara Casei Pătrate, din acest mandat, deoarece comuna este un exemplu de dezvoltare rurală. Vom mai organiza asemena şedinţe şi în alte loccalităţi", a spus preşedintele CJ, Cristian Adomniţei. 

Ora 9.30 În stilul şedinţelor de partid pregătite în perioada comunistă, pregătirile la Hălăuceşti s-au derulat de zor toată dimineaţa de miercuri. Străzile din comuna Hălăuceşti au fost udate de dimineaţă. "E ca la bâlci la noi. Se filmează tot, nu ştiu de ce este agitaţia asta", a spus o săteancă din Hălăuceşti. De la ora 9.00, preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, s-a întâlnit cu şapte primari ai comunelor din jurul localităţii Hălăuceşti. 

Ora 8.30 Consilierii judeţeni vor vota 26 de proiecte de hotărâre printe care o rectificare de buget. "Am ales ca şedinţa din 26 septembrie să aibă loc la Hălăuceşti pentru că această localitate este un model de dezvoltare durabilă. Înainte de şedinţa de la ora 10.00 va avea loc o întâlnire cu 10 primari din zonă. În aceeaşi zi va avea loc o şedinţăa adunării generale a ARSACIS", a anunţat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al CJ.

Pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre care vizează modul de organizare de la vârful Aeroportului. Mai multe citeşti AICI.

Totodată, cosilierii vor vizita şi drumul judeţean 208 Neamţ-Iaşi-Suceava, refăcut cu fonduri europene, singurrul proiect finalizat de CJ până în prezent. Drumul a fost reabilitat pe o distanţă de peste 41 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 60 de milioane de lei. În proiectul iniţial nu au fost inclus un tronson de drum de 3 kilometri, iar această porţiune va fi de asemenea vizitată de consilierii judeţeni. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite