Unul dintre cei mai mari producători americani de componente pentru industria auto se extinde în estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcul logistic Solo, de la Iaşi, al omului de afaceri Bogdan Piţigoi, este în construcţie o nouă hală de producţie. Spaţiul va fi ocupat tot de americanii de la Lear Corporation, care deţin deja mare parte din parc.

Unul dintre cei mai mari producători americani de scaune auto şi sisteme de distribuţie electrică, care în ultimii ani a deschis spaţii de producţie şi la Iaşi, are planuri de extindere în capitala Moldovei. În parcul logistic Solo, al omului de afaceri Bogdan Piţigoi, este în construcţie un nou spaţiu de producţie. Potrivit omului de afaceri, spaţiul de 6.200 de metri pătraţi va fi ocupat de compania Lear Corporation, care în 2014 a deschis în aceeaşi zonă o fabrică în hale de peste 10.000 de metri pătraţi în care se realizează tapiţerii pentru automobile.   

„Cert este că lucrările se vor termina în toamnă, iar investiţia este de 3,5 milioane de euro, fără TVA. Ne bucurăm foarte mult că există investitori care creează locuri de muncă în zona noastră şi care aduc un plus de valoare în judeţul Iaşi”, a declarat omul de afaceri Bogdan Piţigoi, citat de Ziarul de Iaşi.

În acest moment, în fabrica de la Leţcani lucrează înjur de 1.500 de salariaţi, Lear fiind unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul producţiei, în judeţ alături de Delphi, care are o fabrică la Miroslava unde muncesc în jur de 1.700 de oameni. Astfel, după finalizarea noii hale, compania Lear ar putea ajunge în primii trei cei mai mari angajtori din judeţ alături de Xerox şi Delphi.

Compania americană Lear Corporation mai deţine fabrici şi în Piteşti şi Câmpulung, unde se produc sisteme electrice pentru autovehicule. Potrivit datelor financiare din 2016, americanii de la Lear au derulat afaceri în România de 1,1 miliarde de lei, raportând un profit de 43,3 milioane de lei şi având, la nivel naţional, peste 5.600 de salariaţi.  

La Iaşi, Lear realizează, din aprilie 2014, subansamble pentru cei mai importanţi producători din industria auto mondială. Fabrica celor de la Lear Corporation România este amenajată în parcul Solo, un proiect realizat cu fonduri europene. Complexul a fost ridicat în urma unei investiţii de 28,77 de milioane de lei, din care 13,6 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Citeşte şi:

VIDEO „Conducta Regelui Carol I“, planul catalogat „fantezist“ acum un secol, dar care a revoluţionat aducţiunea de apă 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite