Un tânăr din Iaşi, aflat în stare gravă la Institutul Fundeni, are nevoie urgentă de sânge. „Gândiţi-vă că salvaţi o viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil-Nicuşor Maxim, tânărul ieşean care are nevoie de sânge   FOTO Facebook/Urbica
Emil-Nicuşor Maxim, tânărul ieşean care are nevoie de sânge   FOTO Facebook/Urbica

Viaţa lui Emil-Nicuşor Maxim depinde de mobilizarea noastră. Apelul a fost lansat de colegii şi prietenii tânărului.

Emil-Nicuşor Maxim, un tânăr în vârstă de 39 de ani din Iaşi, are nevoie urgentă de sânge. Iubita, prietenii şi colegii acestuia au lansat un apel către persoanele care au grupa B3, RH NEGATIV, dar nu numai. 

Tânărul, diagnosticat cu cancer de sânge, se află internat la Institutul Clinic Fundeni, după ce a fost transferat de la Iaşi. 

„Avem nevoie urgent de donatori de sânge, în special de cei cu grupa B3, RH NEGATIV, pentru colegul nostru EMIL-NICUSOR MAXIM, internat în INSTITUTUL CLINIC FUNDENI, SECTIA 3 ATI, un caz extrem grav şi rar întălnit! Grupa de sange este rara şi nu se mai găsesc rezerve! În momentul în care donati, vă rugăm să spuneţi detaliile urmatoare: pentru Emil-Nicusor Maxim, internat in Institutul Clinic Fundeni, Sectia 3 ATI”, au scris pe Facebook colegii lui Emil. 

   

De asemenea, aceştia precizează că pot dona şi persoanele care au altă grupă de sânge. În cazul în care se vor reface rezervele de B3 RH NEGATIV, Emil va primi sângele de care are nevoie. Singurul ajutor necesar şi care poate fi oferit la acest moment pentru Emil este sângele.

„Pentru că au apărut probleme la transmiterea informaţiilor prin care se identificau donaţiile făcute de către dumneavoastră pentru Nicu, de la CENTRUL DE TRANSFUZII SANGVINE din Iaşi către FUNDENI, vă rugăm, pe cât posibil sa ne trimiţi o poză a adeverinţei de donator”, au adăugat colegii lui Emil. 

 

„A intrat pe picioarele lui la UPU” 

Aura Amironesei, prietena lui Emil, povesteşte că tânărul se simţea rău şi a decis să meargă la spital, însă, de la momentul internării în spital, când a mers pe propriile picioare, până la punerea diagnosticului oficial, starea lui de sănătate s-a agravat brusc. 

   

„Starea lui s-a agravat în cele 14 zile, acum câteva zile am aflat că este vorba despre un cancer de sânge. El are şi o grupă de sânge rară. Vă rugăm să ne ajutaţi. Gândiţi-vă că salvaţi o viaţă”, spune Aura Amironesei, prietena lui Emil. 

Şocul pentru cei apropiaţi lui Emil este cu atât mai mare cu cât tânărul nu avusese probleme de sănătate înainte. Mai mult decât atât, când a mers în spital a mers pe propriile picioare.

„A intrat cu mine pe picioarele lui la UPU. Şi de atunci a început tot. Era o persoană care făcea sport, mânca doar bio, avea grijă de el, nu consuma alcool, nici cafea, nici ţigări. Acum, viaţa lui depinde de la zi la zi de sângele pe care îl primeşte. Boala lui îi distruge trombocitele. El nu primeşte doar sânge, el primeşte şi produşi din sânge”, spune Aura Amironesei. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

De unde mai taie Florin Cîţu ca să curme dezmăţul bugetar

Sondaj. Aproape jumătate dintre români sunt de părere că Biserica ar trebui să sprijine campania de vaccinare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite