Un student din Iaşi, cel mai bun din Sud-Estul Europei la matematică: „Am făcut tot ce a ţinut de mine pentru acest rezultat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Neculai Avădanei, student în anul II al Facultăţii de Matematică, este singurul care a obţinut punctajul maxim la o competiţie internaţională dedicată tinerilor din Sud-Estul Europei.

„South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students” - SEEMOUS 2018, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, s-a încheiat cu rezultate excepţionale pentru stundenţii ieşeni.

La competiţia în care au participat  21 de universităţi din şapte ţări - Argentina, Bulgaria, Cehia, Grecia, România, Rusia şi Turkmenistan, Ovidiu Neculai Avădanei, student în anul II al Facultăţii de Matematică, a fost singurul care a obţinut punctajul maxim, respectiv 40 de puncte. Fost elev al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“, Ovidiu Avădanei susţine că pentru această competiţie s-a pregătit intens. „Am văzut matematica drept un joc al minţii. Am făcut tot ce a ţinut de mine pentru a obţine acest premiu“, a declarat tânărul la ceremonia de premiere.

Concursul propriu-zis a constat într-o probă scrisă de cinci ore, în care studenţii au avut de rezolvat patru probleme de o dificultate ridicată.

„Suntem deosebit de onoraţi să fim din nou gazda olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi SEEMOUS, eveniment care confirmă educaţia de calitate din universitatea noastră. În mod evident, educaţia în inginerie şi arhitectură nu este posibilă fără matematică, multe dintre profesiile de astăzi nu pot exista fără matematică”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite