Un nou accident de tramvai grav la Iaşi. Un taxi a fost lovit violent din spate de un tramvai care a patinat pe şine. Alte două maşini au fost avariate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un taxi a fost tamponat puternic din spate de un tramvai aflat în coborâre pe pasarela din cartierul Alexandru cel Bun.

Accidentul a avut loc astăzi, 23 decembrie, pe sensul de coborâre a pasarelei Alexandru cel Bun înspre zona Podu de Piatră. Tramvaiul a patinat pe şinele acoperite de mâzgă, iar frânele de rezervă n-au putut fi acţionate în timp util, potrivit primelor declaraţii ale celor implicaţi în ciocnire.

Taxiul, în care se aflau şoferul şi o clientă, a fost lovit violent şi proiectat până în trotuarul de la marginea pasarelei. Cei doi ocupanţi ai maşinii au fost transportaţi la spital de către un echipaj SMURD, însă au doar leziuni uşoare.

Alte două maşini, un Volkswagen şi un Renault, au fost atinse uşor de taxiul izbit de tramvai.

Oficialii Regiei Autonome de Transport Public Iaşi spun că frânele tramvaiul sunt în bună stare de funcţionare, dar că vatmanul n-a apreciat corect distanţa faţă de vehiculul din faţă şi a frânat prea târziu.

Pe de altă parte, şi şoferul taxiului se află în culpă deoarece nu avea voie să circule pe linia de tramvai, în condiţiile în care mai există două benzi de circulaţie pe acelaşi sens de mers.

Ultimul accident de tramvai grav la Iaşi s-a petrecut acum două săptămâni, pe data de 9 decembrie. Două tramvaie s-au ciocnit violent, după ce unul dintre vehicule a rămas fără frâne şi a fost scăpat cu spatele pe o pantă periculoasă. Nouă pasageri au fost răniţi uşor.

Unul dintre cele mai grave accidente de tramvai petrecute vreodată în România a avut loc pe 11 martie 2011. Un om a murit, iar şase maşini au fost zdrobite de un tramvai rămas fără frâne în timp ce cobora Dealul Copoului.

Mai puteţi citi:

Accidentul de tramvai petrecut la Iaşi pe 9 decembrie a fost reconstituit. Rezultat în acord cu "sugestiile" primarului: vehiculul putea fi frânat fără electricitate

FOTO VIDEO Coliziune violentă între două tramvaie la Iaşi. Şase persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale

Scene de groază în tramvaiul scăpat de sub control la Iaşi. Vatmanul s-a pierdut cu firea şi a început să urle la călători

Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicriu. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite