Un deţinut din Iaşi a încercat să se sinucidă după ce a înghiţit medicamente şi s-a tăiat cu lama. El a fost dus la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a încercat să se sinucidă, fiind transportat la spital, după ce a înghiţit mai multe medicamente şi s-a tăiat cu o lamă pe braţe.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit de către colegii săi de celulă în stare de inconştienţă, după ce înghiţise mai multe medicamente şi s-a tăiat cu o lamă pe braţe, el fiind transportat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Deţinutul a primit îngrijiri medicale în Unitatea Primire Urgenţe din cadrul spitalului ieşean, iar după ce starea lui s-a ameliorat a fost adus înapoi în penitenciar.

Până la ora actuală, nu se cunosc motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la acest gest. Vineri dimineaţă, mai mulţi deţinuţi s-au urcat pe acoperişul clădirii principale a Penitenciarului din Iaşi, continuând protestele declanşate luni în această unitate. Totodată, 231 de deţinuţi se află în refuz de hrană, nemulţumiţi de condiţiile de detenţie, dar şi de atitudinea "dictatorială” a conducerii instituţiei. Surse din cadrul Penitenciarului Iaşi au precizat că deţinuţii au formulat o listă de revendicări pe care au înaintat-o conducerii unităţii.

Printre cerinţe se numără demisia şefului Penitenciarului de Maximă Siguranţă, Marius Vulpe, creşterea calităţii hranei oferită deţinuţilor, program extins de vizionare TV şi stoparea agresiunilor gardienilor la adresa deţinuţilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite