Tudorel Toader şi-a adus aminte brusc că este „rector ales“ la Iaşi. Scrisoarea bizară primită de profesorii de la „Cuza“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape doi ani de când a fost numit ministru al Justiţiei şi s-a autosuspendat din funcţia de rector al Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi pentru a prelua portofoliul ministerul, Tudorel Toader a trimis un e-mail tuturor cadrelor didactice de la instituţia de învăţământ ieşeană.

Profesorii de la Universitatea „Al. I. Cuza“ au primit marţi, 13 noiembrie, un e-mail cu un „buletin informativ“ semnat de „Rector ales, Prof. univ. dr. Tudorel TOADER“, cel care în februarie 2017 s-a suspendat din funcţie pentru a prelua portofoliul de ministru al Justiţiei. În „buletinul informativ lunar“ Toader se laudă cu „fapte“ din ultimii trei ani.  

Scrisoarea prezentată de Newsweek are următorul conţinut:
 

„Stimate colege, Stimati colegi, 

Sa ne legitimam prin fapte si nu prin vorbe – spuneam in ianuarie si februarie 2016. In virtutea principiului transparentei decizionale, impreună cu dna prorector Mihaela Onofrei (n.r. - actualul rector interimar de la "Cuza"), am hotarat ca incepand cu luna noiembrie a.c., sa elaboram si sa va transmitem un buletin informativ lunar, în format electronic. Distinct de buletinul informativ, care va prezenta deciziile conducerii (din luna anterioara) şi sinteza evenimentelor lunii curente, voi reveni cu scurte prezentari ale activitatilor trecute, activitati de punere in aplicare a programului managerial. 
 

Astazi, prezint trei dintre aceste activitati: 

1. Situatia financiara a UAIC este una foarte buna. In anul 2016 a fost achitat integral creditul catre BRD, au fost reduse pierderile nejustificate, astfel incat rezultatul curent in anul 2017 a fost de 9 774 441 lei, iar soldul curent pentru anul 2017 a fost de 75 031 538 lei; 
 

2. La nivelul conducerii Universitatii au fost gasite solutiile legale privind plata cu ora si incepand cu anul universitar 2016-2017, institutia a prevazut in buget sumele necesare pentru plata integrala a acestor servicii. Efortul financiar lunar a crescut de la 10 milioane de lei in 2016 la peste 13 milioane lei in prezent; 
 

3. UAIC a achizitionat, prin procedura transparenta, corpul R (fosta cladire Telekom), cu suma de 2,165 milioane euro (tranzactie scutita de TVA). Mentionam si faptul ca in perioada 2008-2018 Universitatea a platit chirie pentru acest spatiu in valoare de 3,75 milioane euro. 

Cu deosebită consideratie, 

Rector ales, 

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER”

Epistola este cel puţin suspectă, spun cadrele universitare de la Universitatea "Cuza" în condiţiile în care Tudorel Toader nu a mai transmis astfel de mesaje, după ce în februarie 2017 l-a înlocuit pe  Florin Iordache în funcţia de ministru al Justiţiei, şi ar putea să fi fost trimisă în contextul unei posibile îndepărtări a rectorului suspendat din funcţia de ministru al Justiţiei. "Vrea un nou mandat de rector, pare clar. Noi aici nu ne aşteptam să fie dat afară din guvern atât de repede. Vom vedea ce va fi", a declarat unul dintre destinatarii e-mailului sub protecţia anonimatului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite