Tramvaiul Reciclării, pe străzile din Iaşi. Deşeurile electrice vor fi colectate după un model  inspirat din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul Reciclării Iaşi FOTO Facebook/Primăria Municipiului Iaşi
Tramvaiul Reciclării Iaşi FOTO Facebook/Primăria Municipiului Iaşi

Tramvaiul Reciclării este pregătit special pentru a colecta deşeurile electrice şi electrocasnice, domeniu în care România este destul de deficitară. Colectarea este gratuită şi se va face pe capetele de traseu ale liniilor principale de tramvai din municipiul Iaşi.

Autorităţile locale din Iaşi vor prelua deşeurile electrice de la ieşeni pentru reciclare cu tramvaiul, într-o campanie lansată joi, 1 aprilie, de Primăria Iaşi şi de Salubris, compania de salubritate din Iaşi. 

Tramvaiul Reciclării va merge prin cartiere în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 9.00 – 16.00, şi va staţiona la capetele liniilor de tramvai din Dacia (intervalul orar 9.00 - 10.00), CUG (11.00 - 12.00, Tehnopolis), Copou (13.00 - 14.00) şi Canta (15.00 - 16.00). De aici vor fi preluate gratuit, spun iniţiatorii proiectului. 

„Prin acest proiect vrem să creştem nivelul de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice. La acest capitol România a atins un prag de doar 5%. 

Venim în sprijinul cetăţenilor pentru a nu mai transporta pe cheltuiala lor şi pe distanţe mari aceste tipuri de deşeuri şi, totodată, protejăm mediul înconjurător. 

În acest sens, Compania de Transport Public a reamenajat un vagon de tramvai mai vechi. 

Acesta a fost împărţit în două compartimente: primul poate fi folosit pentru educaţia tinerilor în acest domeniu, iar al doilea este depozitul propriu-zis”, a explicat primarul Mihai Chirica în deschiderea campaniei. 

Proiectul este un model de bună practică inspirat din Elveţia. „În Elveţia, proiectul are un succes nemaipomenit, iar noi credem că va avea succes şi la Iaşi. Proiectul vine în sprijinul cetăţenilor municipiului Iaşi să se debaraseze de aceste deşeuri cât mai uşor. Noi sperăm ca, prin acest proiect, să reuşim să atingem şi ţinta de colectare separată a deşeurilor, în special a celor electrice“, a declarat Cătălin Neculau, directorul Salubris Iaşi. 

Costurile proiectului sunt de aproximativ 45.000 lei.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bărbatul care a înjunghiat un poliţist a transmis atacul pe Facebook: „Poliţia moare stai să vedeţi” VIDEO

Imagini cu prima asfaltare pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. 700 utilaje şi 1.400 muncitori sunt la lucru VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite