Studii de 3,3 milioane de lei pentru modernizarea celui mai activ aeroport din Regiunea de Nord-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, managerii Aeroportului Internaţional Iaşi vor deschide ofertele pentru master planul destinat dezvoltării aerogării.

În a treia zi de Crăciun, la Aeroportul Internaţional Iaşi vor fi deschise ofertele în licitaţia pentru „Master Plan Integrat şi SF Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi“. Valoarea proiectului este de 3,3 milioane de lei, fără TVA. În evaluarea ofertelor va conta componenta tehnică, în proporţie de 67%, iar un procent de 33% va reprezenta termenul de execuţie a proiectului. 

„Durata contractului este unsprezece luni şi include perioadele aferente constituirii garanţiei de bună execuţie, emiterea ordinului de începere a serviciilor, prestarea efectivă a serviciilor, termenul de plată, obtinerea avizelor/ autorizaţiilor necesare, perioada până la data aprobării documentaţiei în Comisia tehnico-economică a Consiliului Judeţean Iaşi, inclusiv a admiterii recepţiei de către Achizitor a serviciilor prestate şi documentaţiilor întocmite“, se arată în anunţul de licitaţie. 

Astfel, cel mai devreme documentaţia prin care se vor stabili liniile directoare în dezvoltarea aerogării pentur următorii ani va fi gata la finalul anului viitor. Acest proiect va stabili şi costurile lucrărilor de modernizare, dar şi posibilele surse de finanţare pentru extinderea aerogării. Practic, lucrările de dezvoltare vor începe în 2020.

În prezent, pe Aeroportul Iaşi, sunt operabile trei rute interne şi 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene. Extinderea aerogării este necesară în condiţiile creşterii constantente a traficului de pasageri prin Aeroportul Internaţional Iaşi. 

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite