Statul le dă cu o mână şi le ia cu două. Sindicaliştii din învăţământul ieşean ameninţă cu noi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii sunt decişi să protesteze în toamnă din cauza diminuărilor salariale FOTO: Arhivă
Profesorii sunt decişi să protesteze în toamnă din cauza diminuărilor salariale FOTO: Arhivă

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar ieşean au anunţat că vor face un protest în această toamnă. Ei sunt nemulţumiţi din cauza unei Hotărâri de Guvern care duce la diminuarea salariilor secretarilor şi contabililor din şcoli cu câte 200-500 de lei.

După ce li s-a promis în repetate rânduri creşteri salariale, profesorii beneficiază de doar câteva zeci de lei în plus la salariu. Mai mult, se anunţă tăieri salariale consistente pentru secretarii şi contabilii din şcoli, lucru ce a stârnit nemulţumiri în rândul sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar.

Este vorba despre Hotărârea de Guvern 582/2016 care vizează aplicarea corecţiilor în sistemul de salarizare bugetar şi care aduce o diminuare a salariilor secretarilor şi contabililor cu câte 200-500 de lei. Afectate sunt în jur de 200 de persoane, care au între 19 şi 29 de clase. Aceeaşi ordonanţă prevede creşteri salaiale pentru profesori, însă acestea sunt mult mai mici decât diminuările, între 10 şi 60 de lei. 

  ‘’Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm cu tristeţe că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul vice-prim-ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016. Neseriozitatea şi cinismul actualilor guvernanţi ne fac să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă’’, se arată în comunicat USLIP Iaşi.

Sindicaliştii cer revizuirea acestei Hotărâri de Guvern şi să păstreze cel puţin salariile avute până la 31 iulie 2016. 

Vă mai recomandăm:

În plin bacalaureat, profesorii din Iaşi vor să boicoteze examenele naţionale. Mii de semnături strânse de cadre didactice nemulţumite de salarii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite