Spitalul de Copii, renovat cu bani de la US Army

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Pediatrie va fi renovat printr-o investiţie a Ambasadei SUA
Spitalul de Pediatrie va fi renovat printr-o investiţie a Ambasadei SUA

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian  Adomniţei, împreună cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein, şi directorul Fundaţiei Şeherazade, Wajiha Haris, au efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria" Iaşi.

Cu această ocazie a fost lansat oficial un proiect de investiţii la Spitalul de Pediatrie, care presupune renovarea unui tronson din Secţia Chirurgie pediatrică, amplasată la etajul II. Valoarea proiectului este de 300.000 dolari, banii fiind oferiţi de Comandamentul European al Forţelor Armate Americane prin Biroul de Cooperare în domeniul Apărării din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Totodată, două companii multinaţionale au donat 100.000 dolari pentru dotarea cu mobilier şi echipamente, donaţia fiind realizată prin Fundaţia Scheherazade.

„Precedent" de succes la Iaşi

Şeful CJ Iaşi a avut şi o întrevedere cu ambasadorul. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute. „Discuţia a urmărit îndeosebi componenta economică. Domnia sa m-a asigurat de sprijinul pentru atragerea de investitori americani în regiunea noastră. La Iaşi există un precedent de succes al unei investiţii americane. Mă refer la fabrica de componente pentru motoare diesel Delphi care, în prezent, numără peste 2.000 de angajaţi şi care, prin producţia din ultimii ani, a salvat industria Iaşului de la colaps în perioada de criză. Totodată, am ţinut să-l asigur pe domnul ambasador că, pe lângă investiţiile masive în infrastructură pe care le-am demarat sau le vom demara în viitorul apropiat, transparenţa în actul public, domnia legii, predictibilitatea şi dialogul administraţiei locale cu potenţialii investitori reprezintă <<oferta>> noastră pentru mediul de afaceri", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite