Şoferul beat care l-a ucis pe artistul-motociclist ieşean Adrian Berescu nu va fi cercetat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Ioniţă (50 de ani), făgărăşeanul care l-a accidentat mortal în luna august pe Adrian Berescu (42 de ani), ar fi avut o alcoolemie mai mică de 0,80 grame la mie alcool în sânge. Potrivit legii, persoanele care au o îmbibaţie alcoolică sub această valoare sunt pedepsite contravenţional şi nu penal.

Rezultatele probelor biologice au indicat valoarea de 0,62 grame la mie alcool în sânge la prima probă şi 0,80 grame la mie alcool în sânge la cea de-a doua. Însă, potrivit legii, în acest caz se ia în considerare rezultatul primei probe. Astfel, Constantin Ioniţă nu va fi cercetat şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, ci doar pentru ucidere din culpă.

Citiţi şi:

Violonistul ieşean Adrian Berescu, ucis de un şofer beat (FOTO)

Mesaje în memoria lui Adrian Berescu: „R.I.P. Taz, nu te vom uita"

Pe 18 august violonistul Adrian Berescu, fondatorul cvartetului „Ad libitum", şi-a pierdut viaţa într-un accident ruier în Făgăraş. Constantin Ioniţă, care conducea o combină agricolă nu a respectat indicatorul care îi cerea să dea prioritate şi l-a accidentat mortal pe violonistul ieşean. Conducătorul combinei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital ulterior pentru recoltarea de probe biologice.

Citiţi şi:

Altar în memoria lui Adrian Berescu la locul de adunare al motocicliştilor ieşeni (FOTO)

Iaşi: PORTRET: Adrian Berescu: „Din om faci cvartet, dar din cvartet nu mai faci om"

Adrian Berescu,  prim- solistul Filarmonicii din Iaşi, a fost unul dintre cei mai apreciaţi violonişt din ţară. Modest, nonconformist şi perfecţionist, artistul a reuşit să îmbine pasiunile sale, situate la polul opus: vioara şi motocicleta. În anul 1988 a înfiinţat, împreună cu Şerban Mereuţă (vioară), Bogdan Bişoc (violă) şi Filip Papa (violoncel), Cvartetul „Ad Libitum" şi a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. Adrian Berescu, numit de prieteni Taz, nu a pus pe locul doi nici pasiunea sa pentru motoare. Într-un interviu acordat în 2009 pentru „Adevărul" artistul spunea că „Fără vioară, fără motor, fără aer nu am cum să rezist". Cu un Kawasaki ZX10R de 185 de cai putere violonistul a străbătut sute de kilometri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite