Sistemul de sănătate şubred a mai făcut o victimă: o fetiţă de un an a murit după ce ambulanţa a ajuns la ea după două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de un an a decedat vineri, 13 martie, după ce i s-a făcut rău şi a primit primele îngrijiri medicale la mai bine de două ore după ce familia a chemat ambulanţa.

Fetiţa originară din comuna ieşeană Ţibana a făcut un stop cardio-respirator din cauza unor malformaţii pe care le avea din naştere iar familia sa a sunat la 112 pentru a primi ajutor medical. Potrivit bunicii copilei, echipajul medical a ajuns la faţa locului după mai bine de două ore de la apel. 

„Noi am sunat pe la 8.30 sau 9 fără ceva, dar ambulanţa a venit după 11. Noi deja plecasem cu o căruţă de acasă, pentru că vedeam că fetiţa este moleşită, fără vlagă. Ne-am întâlnit cu ei pe drum. Pe urmă a venit şi elicopterul SMURD, şi medicii de familie, dar nu s-a mai putut face nimic“,a spus Veta Bâcu, bunica fetiţei decedate, jurnaliştilor de la Ziarul de Iaşi.

După ce ambulanţa a ajuns la Ţibana medicii au solicitat elicopterul SMURD pentru ca fetiţa să fie transportată de urgenţă la Iaşi. „Elicopterul SMURD s-a deplasat la Ţibana, la un copil de un an cu o malformaţie congenitală, encefalopatie, aflat în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare nu au avut succes şi s-a declarat decesul“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au refuzat să ofere explicaţii în acest caz spunând că dacă familia este nemulţumită poate face plângere la poliţie. 

Săptămâna trecută, profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit după ce a aşteptat mai multe ore până să fie diagnosticat la Spitalul “C.I. Parhon” din municipiul Iaşi. O anchetă a DSP a relevant ulterior că medicul de gardă a întârziat excesiv diagnosticarea profesorului. Doctorul a fost demis.
 

Citeşte şi: 

Cazul profesorului universitar care a murit cu zile într-un spital de stat: medicul de gardă a fost demis

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite