Sfaturi utile pentru buchetele cu flori. Ce trebuie să puneţi în apă pentru a prelungi viaţa aranjamentelor florale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfat este tăierea cozilor florilor blog.bemdireto.com.br
Un sfat este tăierea cozilor florilor blog.bemdireto.com.br

Oricine primeşte sau cumpără un buchet de flori îşi doreşte să-l păstreze cât mai mult la fel de proaspăt ca în prima zi.

Un atelier de design floral oferă câteva sfaturi utile pentru ca aranjamentele să ţină  chiar şi două săptămâni. Potrivit specialiştilor, viaţa florilor din vază este condoţionată în primul rând de soiul acestora şi de condiţiile de păstrare.

O primă recomandare pentru prelungirea vieţii florilor este curăţarea recipientului în care vor fi depozitate plantele. Atunci când vaza nu este spălată bine, bacteriile deja existente în ea vor distruge mai repede florile. Totodată, este recomandat ca frunzele să fie deasupra limitei apei din recipient, pentru că ele absorb apa. Mai mult, frunzele veştede trebuie îndepărtate din buchet.

„Tăiaţi codiţele florilor în unghi de 45 de grade, ca absorbţia apei să fie totală. În felul acesta florile pot «bea» apa mult mai eficient. Folosiţi cuţite ascuţite în locul foarfecelor vechi sau a cuţitelor zimţate, fiindcă acestea din urmă vor zdrobi tulpina“, explică designerii florali.

Un alt sfat este ca apa să fie schimbată zilnic şi se poate pune în recipientul de păstrare puţină limonadă, un strop de clor sau conservant pentru flori. Totodată, evitaţi să lăsaţi florile direct în bătaia soarelui.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri