Sex pentru note de trecere. Profesor la UMF Iaşi, arestat după ce a cerut unei eleve să se culce cu el săptămânal, timp de un semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferenţiarul universitar Dumitru Păduraru, de la UMF Iaşi, a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă de procurorii DNA Iaşi după ce ar fi cerut unei studente să facă sex cu el pentru a o promova la examene.

UPDATE Dumitru Păduraru a fost arestat preventiv pentru 29 de zile la propunerea procurorilor DNA.

Doctorul Dumitru Păduraru a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru luare de mită, tentativă la viol şi şantaj acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi dus la instanţă pentru a fi arestat preventiv.

Păduraru este doar unul dintre medicii de la UMF Iaşi care în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, au fost duşi la DNA într-un dosar de corupţie privind examenele de la unitatea de învăţământ ieşeană.

În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Păduraru, anchetatorii au menţionat că în zilele de 15, 23 şi 26 ianuarie, acesta, în calitate de coordonator al disciplinei de anatomie de la UMF Iaşi, ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu o studentă.

Păduraru i-ar mai fi spus tinerei că dacă va face sex cu el, o dată pe săptămână, timp de un semestru, o va promova la disciplina sa. Studenta a mers la DNA şi a semnat un denunţ împotriva profesorului său.

“În ziua de 26.01.2015, inculpatul PĂDURARU DUMITRU a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală”, au precizat procurorii ieşeni.

Profesosul Păduraru a fost vizat de un atentat cu bombă în urmă cu patru ani. Oamenii legii au găsit sub maşina profesorului Dumitru Păduraru un singur dispozitiv exploziv artizanal, pus în partea din faţă a autoturismului.

Mai puteţi citi:

Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite