Şeful reţelei de hoţi care a speriat Europa, prins în Martea Britanie. Fugarul din clanul Corduneanu fugise din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Tiugă, un interlop din Iaşi afiliat clanului Corduneanu, a fost prins în Marea Britanie şi extrădat în România. Infractorul este acuzat că ar fi coordonat o reţea de hoţi ce lucra în zeci de ţări europene pentru clanul interlop de la Iaşi.

Marian Tiugă era dat în urmărire internaţională din februarie 2018, după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane. 

„în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iaşi, acesta a fost predat din Marea Britanie şi depus în Penitenciarul Rahova, la data de 13 septembrie a.c.”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Interlopul a fost găsit vinovat într-un dosar în care unul dintre fraţii Corduneanu, Petronel - fostul său cumnat, a fost achitat pentru infracţiuni similare. 

Dosarul său şi a lui Petronel Corduneanu a fost deferit justiţiei în august 2013 cei doi fiind acuzaţi că ar fi coordonat reţeaua de hoţi din străinătate a clanului. 

În rechizitoriu se detaliază modul în care, din 2002 şi până în 2009, a acţionat gruparea de hoţi condusă de fraţii Corduneanu. În actul de acuzare apare şi o sumă colosală pe care interlopii ar fi obţinut-o cu ajutorul infractorilor mărunţi, dar mulţi, trimişi în mai toate ţările din Uniunea Europeană. 

 „Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmărire penală, rezultă că din România către finanţarea activităţii a ieşit suma de 70.284 de euro, iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activităţi se observă că ea presupune fluctuaţia celor implicaţi pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de ţări“, se arată în rechizitoriu.

În acel dosar, procurorii au colaborat cu autorităţi judiciare din mai multe ţări europene, dar şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii.

Mai mulţi membri ai clanului Corduneanu sunt judecaţi pentru fapte similare la Curtea de Apel Cluj.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite