Secretul celui mai longeviv cuplu din Iaşi. Află câţi ani au stat împreună FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria şi Ioan Nistor alături de fiica lor
Maria şi Ioan Nistor alături de fiica lor

Maria (89 de ani) şi Ioan Nistor  (94 de ani) au fost premiaţi duminică, 3 iunie, în Parcul Expoziţiei pentru că au cel mai mare număr de ani petrecuţi împreună. Alături de ei, alte 89 de cupluri au primit câte o diplomă pentru 50 de ani de căsnicie.

Maria şi Ioan Nistor sunt cel mai longeviv cuplu din Iaşi. Au 70 de ani de căsnicie şi se iubesc şi acum ca în prima zi. S-au cunoscut în vremuri vitregite de război, însă dragostea lor a învins deplasările cu anii în interes de serviciu ale soţului.

S-au cunoscut în 1941, când Maria avea 19 ani, iar Ioan 24 de ani. Se amuză şi acum de modul în care şi-au început relaţia şi povestesc cu drag de modul în care iubirea aprinsă i-a determinat să-şi unească destinele după doar trei luni de relaţie, şi aceasta petrecându-se după modelul  „fiecare la casa lui".

Imagini inedite de la Ziua Familiei pe Bicicletă din Iaşi FOTOGALERIE

„Ne-am căsătorit pe 7 februarie 1942. Ne-am cunoscut din întâmplare, atunci când eu mă duceam după nişte scule la tatăl soţiei mele. Ne-am văzut şi după ce am avut o relaţie de trei luni de vară am decis să ne logodim. Dar am stat chiar şi pe perioada logodnei fiecare la casa lui, nu era ca acum. Din prima zi m-a dus cu zăhărelul", povesteşte amuzat Ioan Nistor.

Cuplurile din Iaşi care aniversează nunta de aur sunt chemate la petrecere

Au locuit până în urmă cu şase ani la Brăilă, dar au decis să se mute la Iaşi pentru a fi aproape de singura lor fiică, Iuliana.

„Avem şi o nepoată care este în Anglia. Am avut noroc de un copil foarte cuminte şi de o nepoată de care suntem tari mândri", spune  Maria Nistor.

Cei doi recunosc că au avut parte şi de perioade mai dificile, cum au fost plecările în interes de serviciu ale soţului, dar că prin înţelegere au trecut cu bine peste toate.

Maria şi Ioan Nistor au fost premiaţi pentru cei 70 de ani de căsnicie

„Secretul stă în înţelepciunea femeii. Mai sunt şi compromisuri pe care trebuie să le facă amândoi, nu totul este numai bine, mai sunt şi momente dificile, dar trebuie să fie înţelegere", spune Maria Nistor.

Ioan Nistor mărturiseşte că a avut noroc să aibă alături o soţie exemplară.

Petrecere electorală pentru sute de familii din Iaşi, în Dealul Copoului

„Eu am fost mult timp plecat în delegaţie. O viaţă întreagă am fost militar. Nici soţiei mele nu i-a fost uşor, eu eram plecat şi câte un an în interes de serviciu, cinci ani am stat la Timişoara, dar ea mereu m-a aşteptat, mi-a fost alături şi m-a înţeles", povesteşte Ioan ţinându-şi soţia de mână ca în tinereţe. Chiar şi după 70 de căsnicie, din relaţia celor doi nu lipsesc dovezile de iubire.

„Îmi dăruieşte flori de fiecare dată când este ziua mea sau 8 martie. Primesc câte o atenţie de la el la fiecare eveniment important în familia noastră", spune Maria Nistor.

„Nu prea mai ştiu cu ce să o surprind după atâţia ani de trăit împreună", intervine Ioan Nistor.

Cuplul Maria şi Ioan Nistor a fost primul premiat în Parcul Expoziţiei cu ocazia celebrării Zilei Familiei. Alte 89 de cupluri au primit câte o diplomă pentru 50 de ani căsnicie.

Evenimentul a fost marcat şi de un concert susţinut de Fuego, artistul lăsându-se însă aşteptat.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite