Scandal regizat la o şcoală din Iaşi: un părinte le-a cerut profesorilor să-i permită fetiţei sale să stea fără mască. Cum a fost sancţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj de Poliţie a fost solicitat în cursul zilei de luni, 14 septembrie, la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătraşcanu” din Tomeşti, după ce tatăl unei fetiţe înscrise în clasa pregătitoare a făcut scandal şi a susţinut că nu e de acord ca elevii să poarte mască la şcoală. Părintele recalcitrant a venit la şcoală cu o altă persoană, care a filmat scandalul.

Incidentul a avut loc în timpul deschiderii anului şcolar de la şcoala din Tomeşti, localitate limitrofă municipiului Iaşi. Printre părinţii care au venit cu copilul său la şcoală s-a numărat şi Gabriel A., tatăl unei fetiţe înscrise în clasa pregătitoare.

Acesta a susţinut că nu este de acord ca fetiţa sa să poarte mască şi a făcut scandal, în timp ce o altă persoană filma incidentul. Situaţia a degenerat şi, potrivit unor surse, Gabriel A. - care nu purta nici el mască de protecţie - a jignit reprezentanţii şcolii. Aceştia au solicitat intervenţia unui echipaj de Poliţie. 

Bărbatul a primit o sancţiune contravenţională de 500 de lei”, ne-a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. Individul a fost amendat pentru că a tulburat ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru că nu a purtat mască.

Gabriel A., alături de soţia sa, au depus, ulterior, o solicitare către şcoala din Tomeşti în care au „notificatreprezentanţii instituţiei de învăţământ că nu sunt de acord ca fetiţa lor să poarte mască la şcoală.

Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional afectivă a acestuia”, au scris părinţii, care au invocat că purtarea măştii este un act de tortură pentru fetiţa lor.

Cei doi părinţi au mai arătat că nu sunt de acord nici ca fetiţa lor să folosească substanţele dezinfectante din şcoală. În cele din urmă, reprezentanţii şcolii au stabilit ca fetiţa lui Gabriel A. să înveţe în sistem online.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Şcolii din Tomeşti nu au vrut să ofere mai multe detalii despre acest caz. „Am înregistrat cererea părintelui şi urmează să primească răspuns la ea, în termen legal”, ne-a precizat Mihaela Miron, directorul şcolii. La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean ne-a transmis că, portrivit ordinelor ministerului, părinţii pot solicita învăţarea online pentru copii lor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite