Scandal pe proiectul de concesionare a parcărilor din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul proiect care vizează încredinţarea spaţiilor de staţionare unei firme private aprinde spiritele în Palatul Roznovanu.

Municipalitatea a lansat spre dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care parcările vor putea fi folosite în schimbul unei taxe de până la 3 lei pe oră, în funcţie de zona în care este lăsat autoturismul. Documentaţia a trezit deja nemulţumirea viceprimarului Gabriel Grigore care este de părere că gestionarea spaţiilor de parcare ar trebui făcută de Primărie printr-o fundaţie şi nu de o firmă privată.

„Se impune taxarea pentru rezolvarea problemelor privind lipsa locurilor de parcare. Nu vom susţine acest proiect de hotărâre prin care se încearcă încredinţarea către terţi a unei surse importante de venit la bugetul local. Vom pregăti un alt proiect de hotărâre prin care propunem înfiinţarea unei fundaţii care să încaseze banii din taxarea parcărilor, iar fondurile să fie folosite tot pentru amenajarea de spaţii corespunzătoare de staţionare“, a explicat Grigore.

Citeşte şi:

Iaşi: Se pune la cale concesionarea parcărilor

Reprezentanţii Primăriei susţin că s-a ajuns la această hotărâre de a concesiona unor operatori privaţi amenjarea spaţiilor de parcare din cauza lipsei de fonduri la bugetul local. Cei care se vor ocupa de gestioanrea spaţiilor de parcare vor vira municipalităţii o parte din încasări.

VEZI AICI CE PRESUPUNE PROIECTUL DE CONCESIONARE A PARCĂRILOR

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite