Scandal amoros în mediul universitar. Un lector doctor este urmărit penal pentru hărţuire sexuală prin SMS: „Ciumafaio, ce p*** beleşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lectorul Cosmin Dariescu este cercetat penal pentru hărţuire FOTO Facebook
Lectorul Cosmin Dariescu este cercetat penal pentru hărţuire FOTO Facebook

Lectorul universitar doctor Cosmin Dariescu, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, este urmărit penal după ce, au arătat surse juridice pentru “Adevărul”, ar fi hărţuit şi ameninţat o profesoară din oraş.

Cosmin Dariescu predă la Facultatea de Drept a universităţii ieşene, fiind şi avocat în Baroul Iaşi. El a fost reclamat la Parchet la finele anului trecut, împotriva sa constituindu-se dosarul nr. 29/P/2014.

Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele său pentru infracţiunile de hărţuire şi ameninţare. În ceea ce priveşte prima dintre infracţiuni, lui Dariescu i s-a reţinut alineatul 2, care prevede că „efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă“.

În acest sens, la dosarul în care este cercetat lectorul şi avocatul ieşean sunt depuse câteva zeci de mesaje pe care acesta i le-ar fi trimis. “Ciumafaio, ce p*** beleşti” sau „Credeai că la Iaşi nu se va afla că satisfaci bărbaţi pe bani? Mă faci să râd, curajoaso.“, sunt două dintre mesajele primite de profesoară.

Multe dintre mesajele depuse la dosar conţin injurii, ameninţări sau expresii triviale, au mai precizat sursele citate. Mărul discordiei dintre Cosmin Dariescu şi profesoară ar fi refuzul acesteia de a mai continua o relaţie pasageră, consumată pe parcursul câtorva luni din anul trecut. De altfel, mesajele atribuite lectorului ieşean ar fi început să fie trimise la scurt timp după ce cei doi s-au despărţit.

Sursele menţionate au mai transmis că profesoara ar fi avut nevoie de sprijinul unui psiholog în urma primirii respectivelor mesaje de la fostul ei iubit. La dosar este depus un document în care se precizează că ieşeanca a participat la şedinţe terapeutice. În documentul respectiv, psihologul a concluzionat că, „în urma evaluării psihologice şi a intervalului anamnestic s-au constatat la doamna ** elementele unui tablou depresiv cu manifestări anxioase şi dificultăţi de adaptare la cerinţele din sfera profesională şi personală generate de încheierea unei relaţii personale intime puternic încărcată emoţional.“

Lectorul a transmis un comentariu corespondentului “Adevărul”, în care a precizat: „Nu am fost informat şi nu ştiu despre existenţa unui astfel de dosar, motiv pentru care nu ştiu nici de ce fapte aş putea fi acuzat. Pentru soluţionarea unor astfel de dosare există instituţii abilitate. Având în vedere cele de mai sus, nu am de făcut niciun comentariu“.

Citeşte

Triunghi amoros cu doi procurori şi o avocată. Un magistrat de la DIICOT îşi acuză colegul de la DNA de abuzuri după „o relaţie amoroasă pasageră”
 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite