Sală de operaţie dotată cu un sistem ca-n filme: ce pacienţi se vor putea opera aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de operaţie a fost inaugurată joi, 13 iulie FOTO Facebook/ Consiliul Judeţean Iaşi
Sala de operaţie a fost inaugurată joi, 13 iulie FOTO Facebook/ Consiliul Judeţean Iaşi

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a inaugurat o sală de operaţie ultra-modernă. Investiţia a fost realizată din fondurile unităţii medicale şi ale Consiliului Judeţean Iaşi.

Spitalul de Neurochirurgie „Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a inaugurat joi, 13 iulie, o sală de operaţie ultra-modernă. „Cea mai modernă sală de operaţie în domeniul neurochirurgiei şi al chirurgiei spinale din Sud-Estul Europei”, cum a numit-o conducerea conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, a presupus o investiţie de 1 milion de euro. Unitatea medicală a contribuit cu 500.000 de euro, iar CJ Iaşi cu încă pe atât. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de biroul de comunicare al CJ Iaşi, sala de operaţie dispune de un sistem de imagistică de înaltă performanţă. Sala pentru intervenţii chirurgicale este echipată cu un sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional, O-Arm2, care oferă o soluţie unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei şi nu numai. Acest sistem de imagistică creşte nivelul de siguranţă şi protecţie atât pentru chirurg, cât şi pentru pacient.

„Dotarea unităţii noastre medicale cu un astfel de sistem de ultimă generaţie reperezintă un pas în demersul nostru de transformare a Spitalului de Neurchirurgie într-un centru de pregătire în domeniul medical şi încă o dovadă că neuroexcelenţa este o preocupare constantă la Iaşi”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie, citat în comunicatul menţionat.
sala de operatie neurochirurgie iasi sursa cj iasi

Conform specialiştilor, sistemul de imagistică chirugicală multi-dimensional O-Arm 2 este cel mai avansat sistem de imagistică intraoperatorie la nivel mondial. Sala de operaţie inaugurată la spitalul din Iaşi mai dispune de un sistem de monitorizare neurofuncţională intraoperatorie NIM-Eclipse şi o masă de operaţie radiotransparentă din fibră de carbon. În noua sala de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi vor fi operaţi pacienţi care necesită intervenţii pe coloană sau pe creier. Medicii ieşeni vor intra în aceeaşi sală de operaţii şi cu pacienţii diagnosticaţi cu boala Parkinson. 

„Suntem în era unei evoluţii continue a medicinei şi suntem interesaţi să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical. La acest spital avem un colectiv foarte bine pregătit şi se observă aplecarea acestuia spre performanţa medicală. Faptul că la Iaşi avem un asemenea bloc operator este meritul acestor specialişti. Consiliul Judeţean va sprijini în continuare sănătatea. Este necesar să demonstrăm că se poate face medicină de înaltă clasă şi la noi, iar medicii nu trebuie să mai ia calea străinătăţii pentru a se afirma şi pentru a trata pacienţii aşa cum se cuvine”,  a subliniat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, citat în acelaşi comunicat. 

sala de operatie neurochirurgie iasi sursa cj iasi

Citeşte şi:

O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie, deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite