S-a reluat procesul din dosarul “Transformatorul”. Decizia luată în cazul lui Fenechiu de Curtea Supremă

0
0
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a judecat azi un nou termen din procesul de revizuire al dosarului “Transformatorul”.

Revizuienţii din acest caz sunt fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, dar şi fratele acestuia, Lucian, precum şi omul de afaceri Bogdan Damian.

Cei trei ai cerut revizuirea dosarului care i-a trimis după gratii la începutul finele lunii august. Ei consideră că justiţia a greşit atunci când i-a condamnat cu executare după ce au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. În urma şedinţei de ieri, instanţa a amânat soluţionarea revizuirii pentru data de 24 noiembrie, atunci când, cel mai probabil, Fenechiu va merge la Bucureşti pentru a participa la proces.

Reamintim că fstul lider liberal se află în spatele gratiilor de la începului acestui an, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Lucian Fenechiu, precum şi Bogdan Damian.

Foşti trei directori din cadru SISEE Moldova au primit şi ei condamnări cu executare. Recent, din spatele gratiilor, Relu Fenechiu a început să redacteze o lucrare ştiinţifică despre hidrocentrale.


Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite