Inventatorul Fenechiu: închis din cauza transformatoarelor, baronul mizează pe hidrocentrale pentru a fi eliberat

0
0

După ce a ajuns în spatele gratiilor din cauza unor transformatoare, fostul liberal Relu Fenechiu mizează pe hidrocentrale pentru a ieşi mai repede din puşcărie.

Fostul Ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a apelat la o metodă clasică pentru a-şi scurta perioada de detenţie. Potrivit unor surse din închisoare ieşeană, baronul decăzut al PNL lucrează de ceva vreme la o lucrare ştiinţifică în domeniul tehnic. Sursele citate au precizat că Fenechiu ar încerca să patenteze o lucrare în domeniu hidrocentralelor, în speranţa că, la finalizarea lucrării ştiinţifice, îi va fi scurtat timpul rămas până ce va fi propozabil eliberării condiţionate.

Eligibil pentru eliberare în 2017

Varianta realizării unei lucrări ştiinţifice a fost recunoscută, recent, şi într-un interviu pe care Relu Fenechiu l-a dat din spatele gratiilor pentru presa locală din Iaşi. “Lucrez la mai multe invenţii, articole şi lucrări ştiinţifice. Scriu mai multe materiale pe diferite domenii, care sper să folosească dezvoltării viitoarei zone care corespunde regiunii 1 Nord-Est de astăzi”, spunea Fenechiu, fără a oferi prea multe detalii referitoare la lucrarea sa.

Relu Fenechiu nu este singurul condamnat din dosarul “Transformatorul” care scrie o lucrare ştiinţifică din spatele gratiilor.

Protejatul său, omul de afaceri Bogdan Damian, ar scrie şi el o astfel de lucrare, tema aleasă de el fiind mânăstirile din nordul Moldovei, au mai precizat pentru “Adevărul” surse din cadrul penitenciarului ieşean.
Legea prevede că în cazul deţinuţilor care redactează lucrări ştiinţifice, perioada în care aceştia sunt eligibili pentru eliberarea condiţionate poate scădea. Numărul exact de zile care s-ar putea scădea nu este unul standard, urmând a fi stabilit de o comisie specială din cadrul închisorii ieşene. În cazul lui Fenechiu, acesta este propozabil pentru eliberare condiţionată în primăvara anului 2017.

Coleg nou pentru Fenechiu

În ceea ce-l priveşte pe fostul ministru al Transporturilor, acesta a avut un comportament bizar din momentul în care a fost încarcerat. În mod repetat, acesta a refuzat să iasă din incinta puşcăriei, chiar dacă ar fi trebuit să meargă pentru a i se lua analize medicale sau a fost citat la procese. Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a citat pe Fenechiu pentru data de 27 octombrie, atunci când va avea loc un termen la revizuirea din dosarul “Transformatorul”.

Relu Fenechiu are, de câteva zile, şi un coleg nou. Vasile Şelaru este procuror criminalist suspendat, în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind judecat pentru trafic de influenţă urmare a unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fenechiu este încarcerat în Penitenciarul Iaşi de la începutul acestui ani, atunci când a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul “Tranformatorul”. El a fost acuzat că prin intermediul firmelor sale ar fi vândut la preţuri mari transformatoare vechi către Electrica Moldova.

Mai puteţi citi: 


Motivarea judecătorilor: Relu Fenechiu „a dat dovadă de un dispreţ total faţă de oameni“ 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite