Românul care s-a luptat cu teroriştii la Londra, premiat pentru curaj de Casa Regală în Anglia: „Nu este nicio îndoială că a fost decis să oprească atacul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Murariu, în timpul ceremoniei FOTO Facebook Florin Morariu
Florin Murariu, în timpul ceremoniei FOTO Facebook Florin Morariu

Ieşeanul Florin Morariu, care a salvat mai mulţi oameni în atentatul din iunie 2017, de pe Podul Londrei, adăpostindu-i în brutăria sa, a primit vineri, 5 aprilie, distincţia „The Queen`s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii.

Distincţia pentru curaj i-a fost acordată în cadrul unei ceremonii care a fost ţinută în Turnul Londrei, de către un reprezentat al Casei Regale a Marii Britanii.

„Nu este nicio îndoială că a fost decis să oprească atacul şi să le ofere adăpost celor care încercau să fugă din calea teroriştilor”, au spus reprezentanţii Casei Regale în timpul ceremoniei.

După eveniment, ieşeanul le-a transmis mulţumiri celor care i-au fost aproape printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

„Vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea acordată, pentru miile de mesaje şi pentru miile de încurajări şi să vă spun că vestimentaţia purtată este un dress code, dar adevăratul Morariu Florin e acesta cu bune şi rele”, a scris Florin Morariu.

florin morariu iasi 4

În noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, o dubă a intrat în oamenii care se plimbau în apropierea staţiei London Bridge, în timp ce alte două incidente teroriste aveau loc simultan în Borough Market şi Vauxhall. Atunci, Florin Morariu, care lucra la o brutărie în capitala Angliei, a adăpostit zeci de persoane care fugeau din calea atacatorilor. Morariu a filmat momentele de groază, l-a lovit pe unul dintre atacatori cu o ladă de pâine şi a cerut un făcăleţ de la un coleg pentru a se putea apăra, fiind ulterior denumit „eroul cu făcăleţul”.

Citiţi şi: 

„Eroul român cu făcăleţ“ din Londra se simte „abandonat“. A fost dat afară de proprietar după ce i-a confruntat pe terorişti în timpul atacului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite