Rezidenţiat pentru Occident. Mediciniştii au ales specialităţile la mare căutare în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale au studiat ofertele de joburi în străinătate
Cadrele medicale au studiat ofertele de joburi în străinătate

Medicii rezidenţi care tocmai au trecut de examen au optat pentru specialităţile la mare căutare în spitalele din Europa, pentru a putea migra peste câţiva ani.

Emoţii şi lacrimi la repartizarea locurilor din spitale pentru viitorii rezidenţi FOTOGALERIE

574 de studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie au ocupat locurile în spitalele ieşene, după ce au susţinut la sfârşitul lunii noiembrie examenul de rezidenţiat. Spre deosebire de alţi ani, când la mare căutare au fost specialităţile chirurgicale, anul acesta studenţii au optat pentru cele mai bine cotate în spitalele din Europa, Cardiologie, Endocrinologie, Psihiatrie, Nefrologie, Ginecologie, Medicina de familie. 

„38 de specialităţi erau în total. Din cei 771 de candidaţi înscrişi au rămas 56 cu punctaj de promovare dar fără locuri. Am cerut Ministerului Sănătăţii să suplimenteze locurile. Candidaţii noştri se gândesc ce se caută în Europa. Noi pregătim medici pentru Europa şi nu numai. Aceşti copii nu pot trăi cu un salariu de 800 de lei“, a spus doctorul Maria Stamatin, prorector UMF. 

FOTO Viitorii rezidenţi, supravegheaţi ca infractorii la examen. Vezi ce subiecte s-au dat la Iaşi UPDATE

Aceasta a mai completat că primul examen de rezidenţiat organizat descentralizat s-a desfăşurat fără incidente sau subiecte anulate. „Au fost 34 de contestaţii, toate pentru rescanarea tezelor. Acum la UMF Iaşi sunt 2.206 de rezidenţi, inclusiv cei care au trecut în anul II. S-au mai transferat către alte centre universitare nu din cauza imposibilităţii de pregătire, ci datorită adresei de domiciliu“, a spus Stamatin.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite