Revoltă în numele celor peste 3.000 de primari din România: „Domnule Ponta, din Palatul Victoria se ajunge mai degrabă la închisoare decât la Cotroceni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre puţinii primari PNL din judeţul Iaşi care au rezistat tăvălugului PSD generat  de „ordonanţa traseiştilor“, Benoni Moruzi, îi adresează o scrisoare deschisă dură candidatului PSD Victor Ponta, pe care-l acuză că discursul său din ultima întâlnire televizată cu Klaus Iohannis arată cât de mult îi dispreţuieşte pe toţi primarii din România.

Primarul din Iaşi face referire la unul dintre atacurile lui Victor Ponta la adresa lui Klaus Iohannis din ultima dezbatere televizată între cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru funcţia de preşedinte al României.

Este vorba despre caracterizarea făcută de Victor Ponta adversarului său politic, în emisiunea difuzată la B1 TV miercuri, 12 noiembrie: "E un politician abil, mult mai abil decât credeam, modul în care l-a dat jos pe Crin Antoenscu, poate fi un lucru bun  Locuitorii din Sibiu spun că e un primar bun. Dl Băsescu, fost primar, a fost un preşedinte bun?" .

Moruzi consideră că această declaraţie reflectă cât de puţin îi pasă premierului României de edilii de orice culoare politică. La finalul perioadei care a permis schimbarea taberei politice, PNL a pierdut în judeţul Iaşi 21 dintre cele 45 de comune "deţinute", PDL a cedat 5 dintre cei 10 primari din judeţ, iar PPDD a rămas fără singurul edil din mediul rural.

Comuna Aroneanu, una dintre cele mai prospere din judeţ, este una dintre cele 11 localităţi din judeţul Iaşi, din totalul de 98, unde votanţii l-au preferat pe Klaus Iohannis.

Redăm, mai jos, integral scrisoare dură adresată de primarul Benoni Moruzi:

«În cadrul dezbaterii de miercuri seară, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, domnul Victor Ponta a precizat faptul că doi foşti primari, Traian Băsescu şi Emil Boc, au ocupat funcţiile de preşedinte al ţării, respective prim-ministru. Acesta a dus în derizoriu funcţia de primar, care este ales nominal, fiind de părere că este un rău ca un primar să ajungă să ocupe una din cele două funcţii. Practic, prin afirmaţiile dumnealui, domnul Ponta a mărturisit cât de puţin îi pasă de cei aproximativ 3.000 de primari, care conduc comunităţile locale de unde el caută voturi.

În opinia candidatului socialist, toţi primarii sunt răi pentru primele două funcţii ale ţării. În acelaşi fel, PSD şi guvernul condus de domnul Ponta apreciază funcţia. Probabil, din acest motiv, a dat acea ordonanţă pentru a aduna acest „rău” numai la partidul dumnealui…

Pe această cale, eu, personal, în calitate de primar al comunei Aroneanu, din judeţul Iaşi, doresc să îmi exprim părerea despre declaraţiile şi „sentimentele” candidatului socialist.

Domnule Ponta, înţeleg că nu vă place de noi. Suntem incomozi, cerem mereu fonduri pentru comunitatea noastră, ne pasă mai mult de oamenii pe care îi reprezentăm decât de dumneavoastră. Dacă aveţi această părere, eu vă rog să mai daţi o ordonanţă de urgenţă prin care să retrimiteţi colegii care au venit de curând lângă dumneavoastră, voit sau nu, la familiile lor politice. Unora deja le este dor de locul de unde au plecat, le pare rău să audă că, unde au ajuns acum, sunt priviţi şi trataţi precum „cenuşăresele” României.

Domnule Ponta, primarii trăiesc cu oamenii şi printre oameni, în comunităţile din care provin. Nu avem nevoie de SPP pentru a merge în rândul lor. Interacţionez cu oameni când mergem la cumpărături, când avem audienţe, când lăsăm copiii la şcoală sau la grădiniţă.

La uşa dumneavoastră, domnule Ponta, nu ajung cetăţenii de rând şi problemele lor, pentru care aceştia caută soluţii. La uşa dumneavoastră stau baronii şi corupţii, cu problemele lor penale! Dacă pentru noi, emoţia supremă este când vedem că reuşim să rezolvăm problemele comunităţii, când găsim soluţii de finanţare pentru proiectele noastre, singura emoţie pe care o simţiţi dumneavoastră este grija ca legea amnistiei şi a graţierii să vadă lumina zilei.

Domnule Ponta, în calitate de cetăţean şi de primar, eu consider că în fruntea ţării trebuie să ajungă persoane competente, cărora să le pese mai mult de comunităţi decât de interesele celor din jur. Noi avem nevoie de conducători care să vină de jos, pentru a putea înţelege ce este cu adevărat important pentru cetăţenii acestei ţări.

Mă îngrijorează mai mult alegerea în fruntea ţării a unui fost premier, decât a unui fost primar, pentru că observăm cu uşurinţă că din Palatul Victoria se ajunge mai degrabă la închisoare decât la Cotroceni.

Pentru cei de la care vreţi votul, domnule Ponta, este mai important ca drumul lor să fie asfaltat, ca apa şi canalizarea să fie prezentă în comunitate sau ca lumina să existe pe stradă. Acestea sunt probleme cu care un primar se confruntă zilnic. Dumneavoastră auziţi de ele doar de pe fiţuicile pe care vi le scrie altcineva…

În numele meu şi a funcţiei pe care aţi dus-o în derizoriu miercuri şi, probabil, o faceţi zilnic în spatele uşilor închise, eu vă transmit faptul că apartenenţa politică se poate „cumpăra” sau şantaja, dar respectul şi convingerea sunt lucruri care se câştigă. Iar dumneavoastră, domnule Ponta, nu ne veţi putea câştiga niciodată respectul, ţinând cont că ne trataţi ca pe nişte bunuri pe care le foloseşti şi le arunci după ce nu mai ai nevoie de ele. Noi suntem oameni şi reprezentăm oameni, oameni care pe 16 noiembrie sunt convins că vor alege pe cineva care îi respectă şi ştie ce probleme trebuie să rezolve în comunităţi!".

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite