„Revenge porn“ pentru 50 de euro. Ce a păţit o tânără care a fost de acord să fie filmată făcând sex oral iubitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care a încercat să obţină o sumă infimă de bani şantajându-şi fost iubita cu filmări compromiţătoare a fost condamnat cu suspendare şi trimis să muncească în folosul comunităţii.

Alexandru Scarlat (20 de ani) a fost condamnat de Judecătoria Braşov la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare însă nu a fost mulţumit de sentinţă, aşa că a formulat apel. Procesul său urmează astfel a se relua la instanţa de control judiciar. În motivarea primei sentinţe, obţinută de „Adevărul” este detaliată povestea tânărului braşovean şi cum a ajuns acesta să fie condamnat.

Documentul citat relevă că Scarlat a început în decembrie 2016 o povestea de amor cu o altă tânără, cei doi întreţinând în mai multe rânduri raporturi sexuale. „În mai multe astfel de ocazii, inculpatul a filmat cu telefonul mobil persoana vătămată în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu el, cu ştirea acesteia. În condiţiile în care relaţia dintre cei doi s-a deteriorat, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a ameninţat-o telefonic pe R. A.-A. În repetate rânduri că va posta pe internet, pe reţelele de socializare, filmuleţele care o înfăţişează pe aceasta în timp ce întreţine relaţii sexuale orale cu el, dacă nu îi oferă mai multe sume de bani”, se arată în motivare.

Una dintre ameninţări ar fi fost proferată în dată de 23 martie 2017, atunci când Scarlat şi-a contactat fosta iubită prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger şi i-a cerut, în repetate rânduri, suma de 50 de euro, dar şi telefonul ei, pentru a nu publica filmuleţele compromiţătoare.

Inculpatul a recunoscut 

„Sub presiunea inculpatului, persoana vătămată este de acord, convenind cu acesta ca în zilele următoare, după ce va face rost de bani, să îi dea acestuia suma de 50 de euro şi telefonul său, în schimbul filmuleţelor respective.Deşi iniţial inculpatul a fost de acord, ulterior, tot în cursul zilei de 23.03.2017, a revenit cu mai multe mesaje, trimise tot prin intermediul aplicaţiei ”Facebook Messenger”, prin care o ameninţa pe aceasta, tot mai insistent, că va posta pe internet filmuleţele, dacă persoana vătămată nu îi va da suma de bani cerută şi telefonul mobil cât mai repede, respectiv, a doua zi. Din nou, pentru a părea cât mai convingător, inculpatul a mai trimis nişte filme compromiţătoare”, se mai arată în motivare.

Pentru a scăpa de ameninţări, tânăra a mers la Poliţia Braşov şi a relatat că este şantajată. Tânărul a fost prins astfel în flagrant, la scurt timp după ce a primit banii şi telefonul. În timpul cercetărilor, oamenii legii au descoperit în două telefoane de-al tânărului cinci filmuleţe ce o înfăţişau ipostaze pornografice pe victimă. Scarlat a recunoscut comiterea faptelor şi judecata s-a s-a realizat în formă simplificată. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite