Reţeaua samsarilor de la înmatriculări. Sute de programări fictive făcute în Iaşi au fost anulate

0
0
Imagini de la percheziţiile de la RAR din 19 decembrie FOTO Ziarul de Iaşi
Imagini de la percheziţiile de la RAR din 19 decembrie FOTO Ziarul de Iaşi

O persoană este în arest la domiciliu după mai multe percheziţii în birourile de la Registrului Auto Român – Reprezentanţa Iaşi, la firme şi la persoane fizice.

Nouă percheziţii au avut loc în această săptămână dintre care cinci au vizat birourile unde îşi desfăşoară activitatea funcţionari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Iaşi, două au fost la sediile unor persoane juridice din municipiul Iaşi, iar celelalte două domiciliile unor persoane fizice. 

În urma percheziţiilor şi reţinerii a trei persoane, Tribunalul Iaşi a dispus arestul la domiciliu pentru una dintre ele, fiind acuzată „de trafic de influenţă în scopul obţinerii, contra unor sume de bani, în mod preferenţial şi în afara programărilor oficiale, a omologărilor autovehiculelor achiziţionate din străinătate şi care urmează a fi înmatriculate în România“.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate la persoanele fizice au fost identificate şi ridicate înscrisuri şi alte materiale relevante administrării probatoriului în cauză, precum şi sumele de 11.880 lei şi 3.650 euro. Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor făptuitorilor“, au declarat oficialii DGA Iaşi. Potrivit bzi.ro, cel reţinut de procurori este Corneliu Iulian Matcaboja.

Potrivit prefectului Marian Şerbescu, până acum au fost anulate în jur de 300 de programări la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor făcute cu date false. În Iaşi, din cauza numărului mare de maşini uzate aduse în ţară, cozile la Înmatriculări şi la RAR sunt foarte mari, lista cu programări fiind ocupată permanent. În acest context, diferiţi intermediari făceau programări cu date false, iar apoi vindeau locul pe listele deja existente. Potrivit ziaruldeiasi.ro, un loc pe lista de la RAR sau Înmatriculări ajunge la 200 de euro. 

Citeşte şi:
Cum a ajuns judeţul cu cea mai mare reţea de drumuri din ţară să rămână în prag de iarnă fără contract de deszăpezire 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite