Reţeaua hainelor false vândute în centre comerciale celebre. Cum a fost prins un patron din Iaşi care se aproviziona cu marfă de proastă calitate din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 43 de ani din Iaşi, administrator al unei societăţi comerciale, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei după ce a fost găsit vinovat de contrafacere de produse.

Liviu Pătraşcu ar fi vândut sute de articole vestimentare ce reprezentau branduri celebre însă care ar fi fost contrafăcute.

La două magazine de-ale lui Pătraşcu, încă din 2013, poliţiştii au descoperit că se vindeau haine marca Tommy Hilfiger şi Zara, cu preţuri între 50-70 de lei, existând suspicunea că erau contrafăcute. Ulterior, poliţiştii au efectut percheziţii la trei puncte de lucru ale firmei lui Pătraşcu.

În două magazine au fost descoperite 233 de produse vestimentare contrafăcute. Mărcile imitate erau Zara, Tommy Hilfiger, Armani, Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Hugo Boss ş.a.

„În cursul urmăririi penale, inculpatul Patraşcu Valeriu Liviu a declarat că a achiziţionat mărfurile pe care ulterior le-a pus în vânzare în ziua de 26 iunie 2013, din Italia, de la un singur complex comercial, unde s-a deplasat după marfă. A precizat că a cumpărat de la Export Via Veneto, a plătit cash şi că a fost asigurat de către vânzător că produsele sunt originale şi că deţine acte care să ateste acest lucru”, se arată în motivarea instanţei. În acelaşi document se menţionează că, audiat de judecători, individul a recunoscut faptele.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite