Relu Fenechiu, eliberat din închisoare de Crăciun. Fostul baron liberal, considerat un model de bună purtare

0
0
Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor FOTO Adevărul
Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor FOTO Adevărul

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, iese din închisoare de Crăciun. Fostul lider PNL a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Transformatorul.

Relu Fenechiu îşi ispăşeşte în prezent condamnarea la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Vaslui. Conducerea închisorii a considerat rezonabilă cererea deţinutului de a primi o învoire de 24 de ore. 

Fenechiu a motivat că doreşte să-şi petreacă Crăciunul alături de familie.  Fostul baron liberal a beneficiat de această învoire alături de alţi 32 de deţinuţi pentru bună purtare în puşcărie, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Fostul ministru a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central, după decizia instanţei demisionând din PNL.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri