Record la Iaşi: peste 6.000 de pacienţi diagnosticaţi cu viroze respiratorii într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul antigripal este o măsură de protecţie necesară în perioadele cu frig extrem Foto: arhivă Adevărul
Vaccinul antigripal este o măsură de protecţie necesară în perioadele cu frig extrem Foto: arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a raportat un număr extrem de mare de îmbolnăviri generate de perioada lungă în care s-au înregistrat temperaturi negative.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii înregistrate în perioada 10-16 decembrie. 

În întreg judeţul Iaşi au fost înregistrate oficial în perioada menţionată, la Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile, 6.108 cazuri de viroze, în creştere cu 174 faţă de săptămâna precedentă.

Cu toate acestea, numărul cazurilor de gripă nu este semnificativ, spun reprezentanţii DSP Iaşi.
“Referitor la vaccinarile antigripale, din cele 42.770 de doze au fost administrate pînă în prezent 17.477 de vaccinuri, din care 1.714 în săptămîna anterioară. Astfel, în perioada 10 – 16 decembrie 2012, medicii de familie au administrat vaccin antigripal la 1.121 de persoane, din rîndul personalului medico-sanitar s-au mai vaccinat 84. În unităţile medico-sociale şi în căminele de bătrîni au fost imunizaţi încă 509 de copii şi bătrîni institutionalizaţi. În stoc au mai raămas 25.293 de vaccinuri antigripale. Reamintim că la Iaşi, campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon a început pe data de 19 noiembrie 2010 şi se va desfăşura pînă în luna februarie 2013“, explică Marius Voicescu, purtătorul de cuvînt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite