Reacţiile autorităţilor publice ieşene după anunţul legat de anularea legăturii aeriene Iaşi-Timişoara: „Noi avem nevoie de această cursă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cât şi primarul Mihai Chirica au făcut declaraţii după anunţul companiei Blue Air cum că din 17 februarie va fi anulată cursa Iaşi-Timişoara-Cluj.

Oficialii ieşeni au făcut mai multe declaraţii legate de faptul că operatorul low-cost Blue Air a anunţat anularea cursei interne Iaşi-Timişoara-Cluj. Primarul Mihai Chirica a declarat că va luat legătura cu Nicolae Robu, editul Timişoarei, pentru a vedea dacă există o modalitate de a menţine legătura aeriană între cele două zone ale ţării.

„Referitor la cursa aeriană Iaşi - Cluj - Timişoara şi retur, sigur, şi eu am fost la fel de întristat, am citit comunicatul de presă al celor de la Blue Air. Sigur, Blue Air este un operator de zbor, nu deţine supremaţia aerului. Poate apărea alt operator de zbor care poate să facă această cursă. Din comunicatul de presă pe care l-a dat Blue Air reiese că de fapt situaţia ar fi fost tensionată la nivelul Aeroportului Timişoara, nu Iaşi, prin urmare acolo va trebui să intervin. În cursul zilei de mâine (n.r. luni) voi lua legătura cu domnul primar Robu să-l întreb dacă se poate face ceva, să vedem de ce s-a ajuns aici“, a delarat Chirica.

Edilul a continuat: „Comunicatul de presă deschidea uşa spre o mare tensiune: «firmele româneşti care nu-şi mai găsesc locul pe panoplia zborurilor din Timişoara etc. etc.», adică destul de multă tensiune acolo. Trebuie să vedem de ce. Noi avem nevoie de această cursă, chiar avem mare nevoie de această cursă. Sunt angajaţi care vin dinspre Timişoara şi Cluj şi muncesc la Iaşi şi retur, desigur, şi avem nevoie să dezvoltăm această relaţie. Nu pentru că vreau să evităm Bucureştiul. Este normal să facem trimitere la capitala României, e a tuturor românilor, desigur, dar e mult mai uşor să ai o relaţie directă cu oraşele de talie apropiată, poţi comunica mai uşor, e mai multă apropiere, să spunem aşa, faţă de filtrele pe care le găsim în Bucureşti. N-o să rămânem indiferenţi. Să vedem dacă sunt doar considerente economice sau e vorba despre altceva. Sperăm să fie doar nişte chestiuni trecătoare, legate poate de o mai slabă comunicare dintre Aeroportul Timişoara şi operatorul Blue Air“.

Şi preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a transmis: „Vom face tot ceea ce depinde de noi, conform prevederilor legale, pentru ca legăturile aeriene cu Timişoara şi Clujul să nu fie suspendate definitiv. Sperăm ca această problemă să fie remediată în cel mai scurt timp şi părţile implicate să ajungă la un acord de colaborare“.

În ultimele două zile, sute de mesaje de nemulţumire au fost postate după ce Blue Air a anunţat pe Facebook că va anula cursele interne regulate între Iaşi şi Timişoara invocând „fricţiuni“ între companie şi oficiali ai Aeroportului din vestul ţării.

Ce este în spatele „teoriei conspiraţiei“ de care se plânge Blue Air, care a suspendat zborurile de pe Aeroportul Timişoara

Citeşte şi:

Cum este sabotată una dintre cele mai rentabile companii publice din Regiunea de Nord-Est a României

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite