Reacţia „învăţătorului-patinuar“ de la Iaşi. „Am fost agresat verbal şi ameninţat în clasă, de faţă cu elevii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătorul de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi acuzat de tatăl unui elev că i-a corectat lucrarea greşit şi-a spus părerea despre situaţie, prin intermediul sindicaliştilor din învăţământul ieşean.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi a publicat miercuri dimineaţa poziţia asumată şi semnată a dascălului.

Acesta spune că tema care a fost dezbătută public a fost dată pe 1 februarie 2019, iar aceasta ar fi presupus remedierea unei greşeli des întâlnite, cea a diftongilor „oa” şi „ua”. Astfel, elevii săi ar fi trebui să corecteze textul greşit de pe tablă, ca mai apoi să îl corecteze acasă. 

Învăţătorul susţine că elevul nu a înţeles corect enunţul exerciţiului şi că de asta ar fi fost depunctat. Tot conform acestuia, sora elevului ar fi venit să ceară explicaţii la o lună după efectuarea temei.

Profesorul spune că a fost „agresat verbal şi ameninţat în clasă, de faţă cu elevii” de către tatăl elevului, Ionel Tarnoveski.

Redăm mai jos poziţia integrală a învăţătorului:

pozitia invatator iasi suras uslip iasi

Povestea a devenit virală astăzi în spaţiul public, după ce tatăl elevului a postat o poză cu modificarea profesorului pe pagina sa de Facebook. Unitatea de învăţământ a început o anchetă internă. Dascălul clasei a II-a B de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi nu a acceptat să vorbească public despre subiect.

Citiţi şi:

Varianta alternativă a cazului „patinuar“, prezentată în apărarea învăţătorului de la Iaşi. Cele două versiuni sunt total diferite

VIDEO Sora elevului zăpăcit de învăţător arată lucrarea de control a fratelui său: „Nu era nicio greşeală de corectat“

Sindicaliştii din învăţământ îl apără pe învăţătorul care a bulversat un copil cu termenul „patinuar“: „Până acum, cariera dumnealui este una ireproşabilă“

Un părinte din Iaşi îl acuză pe învăţătorul fiului său că i-ar fi corectat greşit lucrarea. „Tati, eu unde am greşit? Nu înţeleg“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite