Războiul moldovean al autostrăzilor: A8 versus A13. Contre între Iaşi şi Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CNAIR
FOTO: CNAIR

Continuă contrele între Iaşi şi Bacău, pe tema autostrăzilor care ar lega Moldova de Ardeal şi de zona de sud a României.

Românii din zona de nord-est a ţării speră din nou la autostrăzi, după anunţul făcut miercuri dimineaţă, 22 decembrie, de către Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8”. 

După aproape două săptămâni de discuţii cu politicienii de la Bucureşti, acesta spune că Autostrada A8 - Iaşi - Tg. Mureş şi Autostrada A7 - Ploieşti - Paşcani, rămân cele mai importante autostrăzi din Moldova. 

„Actualul Ministru al Transporturilor a lăsat specialiştii din Minister să-şi facă treaba corect din punct de vedere tehnic! O mare bilă albă! Când ai argumente tehnice şi matematice, dar eşti şi informat, nimeni nu te poate contrazice! Raportul depus de asociaţiile Împreună Pentru A8 şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, după 10 zile de teren prin ministere şi instituţii de profil, iar apoi prelucrarea informaţiilor obţinute a arătat că profesionalismul, tenacitatea şi munca înving mereu, indiferent cât de mari sunt uneori presiunile politice. Fără falsă modestie am să spun că am demonstrat că Iaşul poate mai mult!”, a transmis Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8”.

De cealaltă parte, susţinătorii autostrăzii care leagă Bacăul de Braşov spun că aceasta ar fi, în continuare, cea mai bună variantă de autostradă pentru Moldova. 

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Braşov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaţilor, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers şi Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanţată din fonduri europene”, a declarat viitorul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, pentru zdbc.ro.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

De ce doar în România camerele video din oraşe nu pot fi probe împotriva şoferilor demenţi

Eşecul Parteneriatului Estic: fără perspectivă de aderare la UE pentru R. Moldova şi fără... Rusia!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite