Primul parc logistic din Moldova este amenajat la intrare în Iaşi pe o suprafaţă de peste 23.000 de metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiatorul proiectului, Bogdan Piţigoi (în picioare, dreapta) descrie într-o conferinţă de presă investiţia de la Leţcani
Iniţiatorul proiectului, Bogdan Piţigoi (în picioare, dreapta) descrie într-o conferinţă de presă investiţia de la Leţcani

Investiţia este realizată, în cea mai mare parte, cu fonduri europene nerambursabile şi ar urma să fie funcţională, cel mai târziu, în primăvara anului viitor.

Complexul include hale de producţie, de depozitare, spaţii pentru birouri şi pentru parcare şi se întinde pe o suprafaţă de peste 23 de hectare. Construcţia parcului logistic a început recent în comuna Leţcani, în imediata vecinătate a municipiului Iaşi, la mai puţin de un kilometru de intrarea pe şoseaua de centură.

Iniţiatorul proiectului este omul de afaceri ieşean Bogdan Piţigoi, patronul grupului de firme Tester-Casa Auto, iar firma care se va ocupa de administrarea complexului este SC Solo SRL. 

Practic, iniţiativă vizează atragerea investitorilor preocupaţi atât de partea de producţie, cât şi de depozitare şi distribuţie. Spaţiul total al halelor se întinde pe 9.365 de metri pătraţi, iar cel rezervat birourilor la 1.845 de metri pătraţi. Investitorii estimează că vor reuşi să ocupe 65% din facilităţi până în al doilea an de la inaugurare şi că cel puţin 20 de societăţi, în special din categoria Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), îşi vor desfăşura activitatea în acelaşi interval în parcul logistic. 

Investiţia totală se ridică la 26,3 milioane de lei, din care 14 milioane reprezintă fonduri nerambursabile sau din resurse bugetare. Partea de finanţare nerambursabilă a fost obţinută din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite