Pasiunile bogaţilor din Iaşi. De la maşini de lux şi viteză, la bijuterii şi ceasuri de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Piţigoi, unul din milionarii Iaşului pasionat de maşini scumpe. Foto: Adevarul
Bogdan Piţigoi, unul din milionarii Iaşului pasionat de maşini scumpe. Foto: Adevarul

Când ai milioane de euro în conturi e uşor să-ţi îndeplineşti orice moft. Bogaţii Iaşului au pasiuni care de care mai interesante. În timp ce unii au adevărate parcuri auto în garaj, alţii deţin ceasuri sau bijuterii care valorează sute de mii de euro.

Pentru a-şi îndeplini visurile, milionarii din Iaşi sunt dispuşi să scoată din buzunar cât alţii câştigă într-o viaţă. Milionarul Gabriel Mardarasievici a avut de-a lungul timpului cele mai noi modele de maşini. Mardarasievici a fost primul ieşean care a deţinut un SUV Lexus. S-a urcat însă şi la volanului altor maşini scumpe, cum ar fi Mazya RX-8 sau Toyota Land Cruiser.

Mardarasievici deţine şi una din cele mai scumpe maşini din Iaşi, un Bentley Continental, pentru care a plătit acum câţiva ani nu mai puţin de 200.000 de euro.

Alte câteva zeci de maşini, din cele mai scumpe şi mai cochete se află în prezent în garajul lui Bogdan Mardarasievici. Deşi se urcă în fiecare zi în maşini care prind sute de kilometri la oră, milionarul ieşean a spus întotdeauna că nu conduce cu viteză.

Un alt ieşean pasionat de automobile este şi milionarul Bogdan Piţigoi. Revista Forbes l-a clasat pe Piţigoi în topul celor mai bogaţi ieşeni din 2012, cu o avere estimată la 7-8 milioane de euro. Fiul cunoscutului avocat Lucian Piţigoi, îşi permite să se dedice în continuare plăcerilor sale: automobilismul, motociclismul, schiul, tenisul şi excursiile.

„Îmi place să petrec timpul liber cu familia şi să practic sporturile care mă pasionează“, spunea Piţigoi, pentru revista Forbes România. Omul de afaceri ieşean are o impresionantă colecţie de maşini, din care nu lipsesc două autoturisme Mercedes-Benz: Mercedes CLS 63AMG şi Mercedes GL 420 CDI.

„Sunt pasionat de caii-putere atât datorită faptului că am fost campion de karting în copilărie, cât şi prin prisma afacerilor pe care le conduc“, a mai spus Bogdan Piţigoi pentru Forbes.

De când era copil, Piţigoi a participat la consursurile de karting, el fiind campion naţional în 1993. Milionarul ieşean merge destul de des şi la cursele de Formula 1, acolo unde a avut ocazia să dea mâna cu unii dintre cei mai cunoscuţi piloţi din lume.

Când pasiunea produce bani

Dacă pentru majoritatea milionarilor banii alimentează pasiunile, în cazul femeii de afaceri Irina Schrotter este exact invers. Pasionată de mică de modă, ieşeanca de 48 de ani a făcut avere pe seama hainelor pe care le-a croit de-a lungul vremii. Ascensiunea sa în domeniu a început în anii ’90, atunci când a înfiinţat mai multe firme de industrie textilă.

Acum, Irina Schrotter este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din ţară, iar colecţiile sale pot fi admirate pe podiumurile celor mai cunoscute oraşe din industria modei din lume. Potrivit Forbes România, în 2012, averea femeii de afaceri din Iaşi a ajuns la 12 milioane de euro.

Un alt milionar din Iaşi care nu se uită la bani când vine vorba de pasiunea sa este şi membru PDL Iaşi, Gabriel Surdu. Omul politic deţine o colecţie de bijuterii estimată la aproximativ 155.000 de euro, dar  şi una de ceasuri a cărei valoare se ridică la peste 100.000 de euro. Averea sa se ridică la 12 milioane de euro. 


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite