Primarul Iaşiului cere un milion de lei daune pentru „javră ordinară de Dorohoi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita
Primarul Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita cere daune morale în instanţă de la  Sorin Bălănescu, ieşeanul care protestează de 67 de zile în faţa Primăriei din Iaşi, pentru că i-a prejudiciat imaginea.

Primarul Iaşiului a cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi să-l oblige pe Sorin Bălănescu, ieşeanul care scandează zilnic lozinci împotriva edilului, să-i plătească un milion de lei daune morale. De asemenea, Gheorghe Nichita a solicitat magistraţilor să-l oblige pe Bălănescu să retracteze afirmaţiile calomnioase, să-i prezinte scuze în mod public şi să le publice pe propria cheltuială în trei numere consecutive din două cotidiene regionale şi plata cheltuielilor de judecată.

În plângerea adresată instanţei, primarul susţine că de peste un an ieşeanul îl denigrează, îl jigneşte şi îl ameninţă. „A afirmat sau a afişat în mod public afişe conţinând cuvinte şi expresii ofensatoare de natură a leza în mod evident onoarea şi demnitatea reclamantului", a precizat primarul, în plângerea adresată instanţei.

Sorin Bălănescu, în cătuşe la Primărie

Sorin Bălănescu nu a fost lăsat să intre în Primărie

Gheorge Nichita a susţinut, în acţiunea depusă la Tribunalul Iaşi, că Sorin Bălănescu a afirmat frecvent despre el că este „mardoi de Dorohoi", „hoţul din Dorohoi", „cel mai prost primar din ţară Nichita Gheorghe", „primar incompetent şi corupt", „javră ordinară de Dorohoi".În ceea ce priveşte afirmaţiile şi expresiile jignitoare, acestea sunt dovada unui comportament suburban şi subuman (făcând dovada „educaţiei" pe care pârâtul o are) şi sunt de natură să lezeze în mod evident onoarea şi demnitatea oricărei persoane", a precizat Gheorghe Nichita, în plângerea adresată instanţei.

Primarul Nichita pune pumnul în gură protestatarului singuratic din Iaşi

Acesta a menţionat că dacă va primi daunele morale solicitate va dona banii unor fundaţii caritabile şi instituţii sociale. Primul termen al procesului va fi pe 15 octombrie, când Sorin Bălănescu îşi va prezenta şi el punctul de vedere. La rândul lui ieşeanul a somat Primăria condusă de Gheorghe Nichita să-i dea 75.000 de lei pentru că nu a primit la timp o autorizaţie. Vezi aici de ce execută Sorin Bălănescu Primăria.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite