Primarul Iaşiului, apel către Guvern şi Parlament după tragedia de joi noapte. „Să nu ne jucăm cu viaţa oamenilor”

0
0
FOTO: Diana Cimpoeşu
FOTO: Diana Cimpoeşu

Accidentul s-a produs joi noaptea, în jurul orei 1.00, pe drumul care leagă cartierul Păcurari, din Iaşi, de centrul oraşului. Patru muncitori şi-au pierdut viaţa după ce au fost izbiţi în plin de o maşină condusă de o şoferiţă beată.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a lansat un apel la Guvern şi Parlament, în urma accidentului tragic produs pe o şosea din Iaşi, joi noapte, în urma căruia patru persoane au decedat şi alte patru au ajuns la spital. 

Maşina condusă de o femeie aflată sub influenţa alcoolului a lovit o echipă de angajaţi ai Citadin SA, firmă din subordinea Primăriei, iar primarul Mihai Chirica solicită autorităţilor centrale să ia urgent măsuri pentru a diminua numărul accidentelor auto.

„Cer cu insistenţă Guvernului şi Parlamentului României să ia măsuri ferme pentru descurajarea faptelor şi comportamentelor conducătorilor auto care pun în pericol viaţa oamenilor! Voi cere şi colegilor mei din Asociaţia Municipiilor din România să sprijine aceste demersuri.

Pe lângă extinderea reţelei de radare fixe, avem nevoie de prevederi clare şi dure care să pedepsească viteza excesivă, consumul de alcool şi droguri, manevrele periculoase şi şicanele din trafic! Nu avem voie să ne jucăm cu integritatea şi viaţa oamenilor, care devin victime nevinovate ale unor şoferi teribilişti, agresivi sau iresponsabili!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Şoferiţa în vârstă de 39 de ani a ajuns şi ea la spital, însă a refuzat continuarea investigaţiilor şi părăsit unitatea, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

Femeia vinovată de accident are doi copii, unul de 13 ani din prima căsătorie şi altul de 4 ani, cu actualul iubit. Cei doi copii au fost luaţi în grijă imediat după accident de către fostul soţ. 

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Când va fi gata restaurarea Cazinoului din Constanţa, simbolul de la malul mării. Ce drame ascund zidurile lui

COVID-19. Al şaselea val îşi face curaj în România. Ce tulpini circulă la noi şi care sunt cele mai contagioase

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite