Preţurile chiriilor au explodat, la Iaşi. Cât costă un apartament în zonele cele mai vânate de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Iaşi FOTO Primăria Iaşi
Oraşul Iaşi FOTO Primăria Iaşi

În ultimii ani, cei care ajung să studieze în Capitala Moldovei şi nu prind un loc în căminele din campusurile studenţeşti au de achitat chirii din ce în ce mai mari.

Potrivit informaţiilor deţinute de agenţii imobiliari, apartamentele cu 1-2 camere, cele mai căutate de tinerii studenţi care vor să locuiască singuri, au preţuri de la 250 de euro la 300-400 de euro, pentru cele din cartierele aflate departe de centru, precum Tătăraşi sau CUG. Chiar şi în cartierul Dacia, unul dintre cele mai mari şi aglomerate din Iaşi, chiria pentru un apartament cu trei camere ajunge la 300 de euro. 

Chiriile în zonele centrale ajung şi la 750 de euro sau 600 de euro pentru apartamente cu 2-3 camere, din zona Palas. La aceste sume se adaugă şi garanţia, care este, de obicei, contravaloarea unei luni sau două de chirie. 

„Preţurile au crescut pentru că apartamentele în zonele bune se găsesc greu. De obicei, stundenţii păstrează peste vară apartamentele plătind o parte din chirie şi evită să reia căutările în toamnă şi costurile cu garanţia“, a explicat un agent imobiliar din Iaşi. 

Dacă în anii trecuţi, studeţii, mai ales cei străini, căutau locuinţe de închiriat în zona centrală a oraşului, trendul este ca şi aceştia să ocupe apartamente din toate cartierele. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite