Premieră în cramele unuia dintre cei mai importanţi producători de vin din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua gamă de vinuri de la Bucium
Noua gamă de vinuri de la Bucium

Compania Bucium a lansat în această săptămână primele vinuri baricate. Produsele sunt suma cercetărilor şi investiţiilor din ultimii ani.

Noi vinuri roşii înobilate în butoaie de stejar au fost lansate la Iaşi. Compania Bucium, cu o tradiţie de aproape 70 de ani, a investit în ultimii ani într-o gama „Poem“ cu trei noi sortimente de vin roşu. „Considerăm că sunt cele mai bune vinuri roşii din Moldova. Cele trei sortimente sunt Fetească Neagră, un vin de o complexitate aromatic distinctă, şi două cupaje cu adevărat speciale: Cabernet Sauvignon şi Merlot, o îngemănare armonioasă între două soiuri cu personalităţi distincte, şi un cuvee perfect echilibrat între Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Merlot“, a explicat Marius Zănoagă, director operaţional Bucium.

Vinurile lansate de Bucium sunt din struguri culeşi, în 2015, din podgoriile de la Cozmeşti, acolo unde compania deţine 65 de hectare de vie pe rod şi alte peste 125 de hectare de vie în reconversie. „Vinurile sunt ţinute la maturat şase luni în butoaie de stejar, recipiente produse în România, aflate la prima utilizare. Apoi sunt învechite 8 luni în sticlă“, au punctat reprezentanţii companiei. Recipientele au un design special, sticlele având etichetă din lemn. Produsele se găsesc în magazinele Bucium şi în HoReCa.

Noua gamă de vinuri de la Bucium

Unul dintre specialiştii oenologi care a urmărit crearea acestor produse este Valeriu V. Cotea. „Aceste vinuri sunt altceva faţă de cele cu care suntem obişnuiţi. S-a revenit la aceste vase din lemn, care costă destul de mult. Aceste baricuri sunt partea nevăzută, partea scumpă dintr-o cramă, dar când guşti un vin baricat îţi dai seama că se merită investiţia. Un baric de 225 de litri ajunge cam 600 de euro, dar se merită mai ales pentru vinurile roşii. Un vin roşu e nevoie să petreacă o perioadă de maturare în butoiele acestea de lemn“, a afirmat specialistul în momentul lansării noii game.

Compania Bucium 1949 este unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri liniştite, vinuri spumante şi spumoase, dar şi rachiuri naturale din România, cu o tradiţie de zeci de ani în producţia şi comercializarea acestor produse atât în ţară, cât şi peste hotare.

Citeşte şi:

Soarta unui proiect european eşuat din start. Cum s-au cheltuit 4 milioane de euro pentru o clădire din Iaşi în care bate vântul

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Moldova, întors din drum. Unde s-a blocat o investiţie de 75 de milioane de euro

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite